Foto: Magnus C Lydahl
Endre IF

Hultgren ett lyft även för Wijk: ”Blir en otrolig tyngd i femman”

Ett av ligans mest målfarliga par fortsatte att leverera när KAIS Mora vann klart över Endre.
Serie: SSL-D>am. Matchstart: 13:00
Endre IF
3 - 9(0-2, 3-3, 0-4)
KAIS Mora IF

KAIS Mora klart bäst i matchen mot Endre och tog en klar seger med 9-3. Fyra assist av Anna Wijk.

— Vi kommer ut starkt och vi känns bättre hela matchen. Det känns kontrollerat av oss från start och blir en klar seger, summerar Moras Anna Wijk.

Det var i inledningen av den tredje perioden som Mora drog ifrån från 3-5 till 3-7 i periodens första fem minuter.

— Ja matchen sätter sig lite där. De får in ett sent mål i andra till 3-5 och är med i matchen. Sedan gör vi två mål tidigt och det var viktigt för oss att kunna göra de tidigt där för att känna att vi hade kontroll. Vi kunde spela på avslappnat därefter när Endre blev tvungna att jaga ännu mer.

Till slut blev det alltså hela 9-3 för Mora.

— Jag tycker att det var en bra match av oss. Vår femma har hittat rätt och gör mycket bra idag. Vi har hittat våra roller både i vår femma och börjar hitta i hela laget. Det gör att vi kan spela som vi vill och vara lugna och trygga i vårt spel.

Moras Anna Wijk gjorde fyra assist i matchen. Wijk som den här säsongen har fått tillbaka Johanna Hultgren i KAIS Mora och förstafemman. Landslagsforwarden Hultgren har på åtta matchen gjort 15 mål och gett det redan etablerade samarbetet Anna Wijk och Malin Alkelöw ytterligare en dimension i deras femma.

— Vi blir väldigt tunga att möta. Jag får ju två riktigt vassa målskyttar bredvid mig. Plockar de bort en så finns den andra på andra sidan. Det blir en otrolig tyngd i femman och det är skitkul att hon kommit tillbaka och satsar med oss.

Tittar vi närmare på statistiken efter 8 matcher in i säsongen så är Wijk och Hultgren ligans mest målfarliga par. Att ha Hultgren i femman lyfter även Anna Wijks spel.

— Det öppnar såklart upp jättemycket för mig och blir många fler möjligheter. Tidigare har det varit att jag sökt Mallan (Malin Alkelöw) till höger men nu kan jag söka åt båda håll på ett annat sätt där båda är rättvinklade. Det blir väldigt svårt för försvaret då det alltid finns någon i bra läge. Det är rätt skönt att vara center med de på varsin sida, jag har ju alltid bra alternativ att spela på.

Segern var Moras sjunde och inför det kommande landslagsuppehållet ligger de tre poäng efter IKSU som innehar serieledningen.

— Det har varit väldigt mycket upp och ner både i matcher och i säsongsinledningen. Vi har gjort någon bra period och några sämre perioder. Vi pratar mycket om att spela innebandy i 60 minuter och idag tycker jag att det är bättre än tidigare. Det är en del nya grejer i spelsystemet och det börjar sätta sig även om vi har mycket kvar att jobba med, avslutar Wijk.

TV: Se målen från matchen här 

 

Topp 5 målfarliga par:* 

  1. Hultgren/Wijk, KAIS Mora, 10 mål
  2. Joelsson/Wibron, IKSU, 9 mål
  3. Hawerman/Envall, Warberg, 7 mål
  4. Ekenström/Berggren, Karlstad, 6 mål
  5. Croneld/Tschöp, Täby, 6 mål

 

*statistik hämtat från ibxstat

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar