Foto: Per Wiklund
IBF Göteborg Dam

Storseger för Mora – tangerat rekord av Anna Wijk

16 mål av Mora varav 7 assist av Anna Wijk. Tangerat assistrekord i högstaligan.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 17:00
KAIS Mora IF
16 - 1(6-0, 7-1, 3-0)
IBK Göteborg

KAIS Mora hade bestämt sig från start mot Göteborg. I dagens match skulle det vara full fokus och mycket mål vilket också blev resultatet. Mora gjorde hela 16 mål mot Göteborg och släppte bara en 1 mål, det på straff.

— Vi pratade om det innan matchen att vi ville göra en riktigt bra match nu efter uppehållet. Fokus idag var väl att ha huvudena med hela matchen och göra en riktigt bra insats vilket vi också gör. Vi gör en jättebra match med många målskyttar och en bra helhet, säger Moras Elin Reinestrand.

Efter två perioder ledde Mora med 13-1 och Reinestrand själv hade gjort hattrick.

— Sjävklart kul med hattrick och jag spelar ju i en bra femma. Vi får verkligen ut det bästa av varandra.

Efter tre mål i tredje perioden skrevs slutresultatet till 16-1 och Mora noterades för 50 skott i matchprotokollet.

— Då blir tränarna nöjda att vi sköt så mycket. Vi hade ett bra tålamod idag och tog rätt lägen som vi ska ta. Vi värderar när i när vi ska skjuta. Det kan vara svårt när man leder stort att inte börja rulla runt för mycket men jag tycker vi löser det jättebra idag och hotar mycket och släpper bollen fort i nya positioner.

Av Moras 16 mål assisterade Anna Wijk till 7 vilket är tangerat assistrekord i en match i högstaligan. Rekordet på 7 assist är från 2010 och innehas även av Sara Kristoffersson.

— Ja vad ska man säga, Anna är ju jätteduktig och vi har ju spelat många år tillsammans. Vi känner varandra utan och innan. Hon är ju väldigt skicklig så vi som spelar med henne får bara se till att vi har klubban i backen och rör på fötterna. Hon har fantastiskt spelförståelse. Men i år skjuter hon mer än hon brukar, det får hon gärna fortsätta med.

Resultatet 16-1 mot Göteborg är samma resultat som serieledande IKSU hade mot Göteborg.

— Det är ändå viktigt ändå att visa att vi också kan göra mycket mål. Framförallt internt för oss i laget att få självförtroendet både som lag och som spelare som får göra mål och spela bra anfallsspel. Det är viktigt med sådana här matcher även om det kanske inte är lika roligt som publik. Men vi som lag får ut mycket av det, avslutar Reinestrand.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Highlights KAIS Mora-Göteborg

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar