Foto: Swiss Unihockey
Övrigt

EXTRA: Svensk innebandyspelare testad positivt för kokain

Svensk innebandyspelare i Schweiziska ligan utreds för doping efter positivt test för kokain.

Det var efter en dopingkontroll i början av oktober som Mikael Karlsson som den här säsongen bytte från Ticoni till Kloten-Dietlikon Jets  i schweiziska ligan testades positivt i en dopingkontroll. Testet visade positivt för kokain vilket Schweiziska Innebandyförbundet meddelar på sin hemsida.

På begäran av det Schweiz anitdopingorganisation har den schweiziska olympiska diskrimineringskammaren för dopingsärenden inlett ett ärende mot Karlsson och utfärdade ett förbud för spel och träning. Under tiden har Karlssons klubb Kloten-Dietlikon Jets brutit kontraktet. När ärendet beräknas vara färdigutrett framgår inte i nuläget.

Till Sportbladet kommenterar Karlsson:

– Jag har gett min syn till Antidopning i Schweiz. Vi hade match på lördagen, jag var ute på onsdag och var jättefull den kvällen. Men jag tog inget medvetet. Så jag hade ingen aning om att jag skulle fastna i kontrollen, jag blev lika chockad som alla andra, säger Karlsson till Sportbladet. 

Att testa B-provet som ger en chans för ett andra test har inte efterfrågats av spelaren.

Schweiz antidopingorganisation bekräftar det pågående ärendet på sin hemsida: 

”Den Schweiziska antidopingorganisationen kan bekräfta att det är en pågående utredning mot Mikael Karlsson. Dock kan Schweiz antidoping inte ge mer information om innehållet i de pågående utredningen av anledningar för att skydda personliga rättigheter” 

Mikael Karlsson har den här säsongen gjort 3 mål och 7 assist på 6 matcher. Inför den här säsongen spelade han två år i schweiziska Ticino där han gjorde 139 poäng på 49 matcher. Karlsson har även 550 poäng i svenska högsta serien och ett VM-guld från 2004 på meritlistan. Karlsson har nu bestämt sig för att avsluta sin innebandykarriär.

— Jag är i en process med dem därnere men har avslutat min innebandykarriär, säger Karlsson till Sportbladet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar