Foto: Lennart Roos
#ibsilly

KLART: Han tar över Endre

Endre sparkar Alexander Brinkmann - han tar över laget.

Under måndagskvällen meddelade Endre IF som ligger femma i tabellen att de sparkar huvudtränare Alexander Brinkmann. Klar att ta över är tidigare Visbytränaren Tom Iversjö.

— Grunden till detta beslut handlar främst om behovet av att bryta ett mönster för att stå rustade på bästa sätt inför den andra halvan av säsongen. Laget har inte haft den utveckling som vi förväntat oss och vi behöver därmed en förändring, säger Jonas Åström från Endres sportkommitté i ett pressmeddelande.

Föreningen passar på att tacka den sparkade tränaren för hans tid i klubben.

— Endre IF vill tacka Alexander Brinkmann för hans insats som huvudtränare under de tre senaste säsongerna. Han har tagit sig an uppdraget med oerhört stort engagemang, vi har tagit stora kliv och har sett flertalet unga och oslipade diamanter utvecklas till fullfjädrade SSL-spelare.

Tom Iversjö som för 1,5 säsong sedan lämnade herrallsvenska Visby IBK tar över laget.

— Tom är en erfaren tränare som har varit i föreningen tidigare, känner väl till Endre IF och har dessutom följt laget de senaste säsongerna – detta har vi värderat högt för att han snabbt ska komma in i rollen. Vi tror att Tom kommer kunna tillföra en tydlighet i ledarskapet och den energi som truppen behöver för att vara så bra förberedda som möjligt till våren, säger Jonas Åström.

Tom Iversjö själv är klar med vad han vill tillföra till Endre.

— Från att frågan kom så har det gått ganska snabbt och även om intresset direkt var stort så var det viktigt för mig att både min familj och arbetsgivare SweProd såg att detta var möjligt. Jag kommer försöka tillföra energi, tydlighet, kravställande och en massa glädje till världens roligaste sport, säger Tom Iversjö.

Det blir en ny situation för Iversjö att komma in efter 12 omgångar.

— Då jag aldrig varit i sitsen att komma in under pågående säsong så är jag extra ödmjuk inför uppgiften och ser väldigt mycket framemot första mötet med trupp och ledarstab. Målet för min del är att snarast implementera de delar jag tycker är nycklar framåt men även börja samarbeta med både ledarstab och spelare.

LÄS MER: Alexander Brinkmann: ”Jag vill tacka för alla er som bidragit till att jag fått vara här”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar