Foto: IFF
Grupp B

Danmark utklassade av Sverige: ”Morgondagens match var helt i fokus”

Storförlust för Danmark som Sverige. Ett Danmark som hade onsdagens match mot Estland i fokus redan från start.

Danmark förlorade stort mot Sverige med hela 25-0 i sista gruppspelsmatchen. En match som inte alls låg i fokus för Danmark.

— Sverige är jättebra och vi har spelat tuffa matcher två dagar i rad och vi har våran viktigaste match i turneringen imorgon. Morgondagens match var helt i fokus idag och det är den vi måste vinna. Idag spelar det liksom ingen roll hur resultat blir utan matchen mot Sverige såg vi som en jävligt bra träning och även kunna matcha de spelarna som inte haft så mycket speltid, säger Danmarks förbundskapten Mikael Karlberg.

Sverige gick ifrån stort direkt i den första perioden och det fanns ingen ambition hos Danmark att verkligen försöka utmana. Anledningen är ett tajt spelschema och den viktiga matchen mot Estland imorgon i slutspelet.

— Vi ville ha en så jämn belastning på truppen som möjligt och jämna ut den från tidigare matcher. Vi matchade laget på ett annorlunda sätt igår mot Finland och i söndags mot Norge så gick vi på färre spelare. Ska man orka så många matcher i rad som vi har nu så måste vi göra så här. Vi var lediga den första dagen och är inte lediga från match förrän på fredag. Det är tufft spelschema och vi vill hålla kunna orka imorgon.

Att det är stor skillnad på länderna slår Karlberg fast.

— Danmark är jättelångt efter. Det är ju jättelångt. Svårt att säga om det är mer än tidigare men Sverige, Finland och även Schweiz är på den nivån. Det går inte att jämföra. Det finns 120 000 innebandyspelare i Sverige och i Danmark kanske det finns fem tusen. De här spelarna spelar så här tuffa matcher två gånger i veckan och för oss blir det bara på ett VM. Det är skilda världar.

Danmark har förlorat samtliga matcher i gruppspelet och nu väntar alltså Estland i den första av flera placeringsmatcher för att komma så långt fram som möjligt i turneringen.

— Kan vi bara skaka av oss det här och det har vi snackat mycket om. Bara genom att tänka varje byte för sig och skita i resultatet idag. Jag vet inte om vi lyckas skaka av oss det här men vi hoppas vi klarar det och kan göra en riktigt bra match imorgon. För oss är det imorgon det gäller.

LÄS MER: Resultat och slutspelsträd 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar