Foto: Herrlandslaget
Sverige

Kim Nilssons matchuppladdning: ”Har blivit fem bad”

Kim Nilssons matchuppladdning med bad, AIK-låt och känsla.

VM går in i slutspel och det gör även Kim Nilsson som vill växla upp ytterligare. Sverige spelar mot Lettland med matchstart 15.10 och så här laddar Kim Nilsson upp inför matchen.

Promenad innan frukost
— En fin morgonpromenad för att väcka kroppen lite och komma igång bra på dagen.

Mediatid
— Framförallt nu under slutspelet blir det en del mediatid med intervjuer och annat. Om jag inte har någon intervju så blir det häng på hotellrummet.

Hotellrummet
— Jag bor ju med Martin Östholm och det fungerar väldigt bra. Det blir att vi blippar lite på telefonen och tar det lugnt och samlar energi och kraft.

Bad
— Jag gillar att bada. Det har väl blivit fem bad sedan vi kom hit till Prag. Jag älskade att bada när jag var liten men sen så tog mamma och pappa bort badkaret så det har väl blivit kvar att man passar på. Många blir slöa av bad men jag får en push av det.

Åka till Arenan
— När vi åker till arenan så skruvar jag också upp volymen rejält. Jag delar ju spotifylista med Adam (Kims lillebror) så jag har fått säga till honom att inte lyssna nu under VM. Än så länge sköter han sig. Men han har någon bra lista där jag kör för att fokusera.

Lyssnar på Länge lever vi
— Låten Länge lever vi spelar jag mycket nu. Det blev ju en låt som spelades mycket när AIK tog guld i fotbollen nu. Den är skön att ha i lurarna.

På plats på arenan
— Jag byter aldrig om direkt utan brukar ta en kaffe och gå runt och fundera och tänka på matchen. Jag vill inte vara ombytt för tidigt utan njuta lite i Arenan först.

Inför match
— Jag har inge direkt ritualer eller liknande utan jag flyter med i det schema som finns. Det är ju en del grejer som är på tid när vi ska lämna planen osv. Man flyter med helt enkelt.

Matchstart
— Vi matchstart vill jag bara teka igång. Det känner jag alltid på uppvärmningen också. Som alltid handlar det om att minnas tillfällen när man gjort bra matcher och sakerna man ska ha med sig in till matcher. De simpla grejerna som är det viktigaste. Sedan är det bara att köra igång.

Mellan matcherna blir det mycket tid på hotellrummet som Kim Nilsson delar med Martin Östholm vilket han gjort i flera år.

— Vi har fin kemi däruppe. Vi känner varandra så bra att vi vet när vi vill ha det lugnt och gillar att bara vara. Vi har i flera år snackat om att det vore gutt med ett TV-spel men vi tar aldrig med det. Men det är lika bra, jag är värdelös på TV-spel. Se på de yngre som Albin Sjögren som riktigt bra. Jag skulle bara bli förbannad om jag spelar. Då är det bättre att bara slappna av, säger Nilsson.

LÄS MER: Hela listan – de bor tillsammans under VM

LÄS MER: Nilsson inför Lettland: ”Går att ta på känslan” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar