Sverige

Tangerat rekord i 100:e landskampen

Tangerat rekord, straffskytt och klar för ny VM-final i Kim Nilssons 100:e landskamp.

Det blev en fin lördagskväll för Kim Nilsson i Prag när Sverige tog sig vidare till VM-final i Kim Nilsson femte VM. Kim Nilsson gjorde förs 3-1 och när det blev straffavgörande klev han fram och gjorde mål. Allt detta i sin 100:e landskamp. På slutet var det nervöst.

— Oh shit ja. Det är så skönt när vi går in och gör mål efter mål och att Måns börjar rädda där. Vi får tre försök på oss att vinna och Enström går fram och sätter dit den. En jäkligt skön känsla, säger Nilsson.

Nilsson själv var som alltid säker på sin straff.

— Jag tycker att han var ganska långt ute så det var bara att gå vänster. Jag är lite glad att inte var Pascal Meier som stod. Jag fattar inte varför han inte fick stå, han gör ju en enorm match och räddar Schweiz i förlängningen flera gånger.

 

Vad säger du om matchen?

— Det är synd att vi inte kan stänga matchen där när vi gör 3-1. Det känns som att om vi hade fortsatt på det spelet och spelat mer centralt istället för att spela mycket sarg så kanske det inte blivit så här dramatiskt. Men det blir så och vi visar hur starka vi här när vi kan vända och även visa styrka på straffar.

 

Kim Nilsson som länge spelade i en tredjefemma sattes i slutet av den tredje perioden ihop i en kedja med Johan Samuelsson och Alexander Galante Carlström. Då fick Nilsson flera chanser att avgöra.

— Ja vi och jag har så många chanser att avgöra. Meier gör en jättematch och storspelar. Men vi fick ändå igång det bra där på slutet.

 

Matchen var Kim Nilssons 100:e landskamp.

— Man hann tänka att ska det sluta så här i 100:e landskampen. Men vi kom in i det mer och mer och hade en skön känsla i slutet där. Det blir otroligt mycket känslor och man hinner tänka både en positiv och negativ tanke. Nu har vi med oss den här segern in i final. Det blir att få chans till revansch mot Finland, avslutar Nilsson.

Eftersom Kim Nilsson gjorde två mål har han totalt gjort 67 poäng i VM genom tiderna. Det innebär att han därmed tangerar Niklas Jihde som den svenska spelare som gjort flest VM-poäng. Tidigare i veckan gick han även om Emelie Lindström som den svenska spelare med flest landslagspoäng.

LÄS MER: Kim Nilsson historisk – två av tre rekord slagna: ”En bonus”

LÄS MER: Sverige till final efter straffdrama – Parsjö-Tegnér inbytt straffhjälte

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar