Grupp B

Kim Nilsson historisk – två av tre rekord slagna

Kim Nilsson mesta poängspelare i svenska landslaget någonsin.

Vid VM i Riga för två år sedan klev Kim Nilsson om Niklas Jihde som meste målskytt i svenska herrlandslaget. Inför VM i Prag fanns tre möjliga rekord för Nilsson. Det första slog han i matchen mot Norge då han klev om samma Jihde som mesta VM-målskyttet i Sverige genom tiderna med 38 mål.

När Sverige mötte Danmark i den sista gruppspelsmatchen slog Nilsson ytterligare ett rekord. Rekordet som mesta poänggörande någonsin i ett svenskt landslaget både herr och dam. Emelie Lindström hade rekordet på 181 poäng och med Nilsson 3-0 mål mot Danmark klev han om till 182 poäng.

— Det är alltid kul såklart samtidigt som det inte blir huvudfokuset på det. Vi har fokuset på att ta VM-guldet. Sedan skulle jag säga att det vore väldigt kul om det andra föll in också. En bonus, säger Nilsson.

Blir det inte ett sätt att sätta avtryck i historieböckerna?

— Jo men så är det ju. Oavsett så är ju varje match som vi spelar otroligt viktig för oss för det som komma skall och då är det skönt att komma in med en bra känsla också och göra lite poäng i ett tidigt skede så att turneringen kan rulla på med en bra känsla inför slutspelet.

Kvar på listan av möjliga rekord att slå under VM i Prag är antalet VM-poäng i herrlandslaget. Där har Niklas Jihde gjort 67 (37+30) poäng.

TV: Tre möjliga rekord för Nilsson: ”Det vore väldigt kul om det föll in”

TV: Tre rekord att slå för Nilsson: ”Det vore väldigt kul om det föll in”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar