Foto: Per WIklund
IKSU

Imponerande sviten – ett helt år av segrar: ”Det är stort”

Ett år utan förlust för Iksu - vann seriefinalen med klara 8-2.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:30
IKSU
8 - 2(2-1, 3-0, 3-1)
Pixbo Wallenstam IBK

Den 17 december 2017, alltså för 364 dagar sedan var senaste gången Iksu förlorade en tävlingsmatch. I seriefinalen mot Pixbo Wallenstam, bara en poäng bakom Iksu inför matchen kunde sviten brytas.

— Vi hade sett fram emot den här matchen länge. Det är en tajt tabell och seriefinal. Jag skulle säga att vi har gått och väntat på den här matchen ett tag nu och var väl förberedda innan. Vi sa att vi skulle ta över matchen direkt, säger Iksus Alice Granstedt.

Det gjorde också Iksu. Alice Granstedt själv gjorde 1-0 och efter den första perioden var Iksu i ledning med 2-1. Efter två perioden hade den ledningen utökats till 5-1.

— Vi visar direkt vart skåpet ska stå och håller en jämn och bra nivå hela matchen. Vi går två snabba mål mål och sedan rullar det på. Vi spelade enligt spelplan, satte press och det var kul att se att alla i laget gör sin bäst match idag. Vi fick ihop helheten och känslan var att vi ägde mycket boll och vann mycket närkamper.

En 100%-ig insats?

— Nja inte 100% kanske men väldigt bra, absolut.

Iksu vann seriefinalen med 8-2. Totalt sköt laget 39 skott på mål mot Pixbo som inför matchen var det lag som släppt in minst antal mål i serien.

— Det här var ett styrkebesked från vår sida. Att kunna komma till så bra offensivt är väldigt bra och vi har ju många i laget som är väldigt offensiva med flera backar som gillar att vara däruppe. Vi sätter också försvarsspelet väldigt bra idag.

Segern innebär att Iksu inte förlorat på 1 år.

— Vi älskar att vinna och det visar vi också. Det är stort och det är svårt att beskriva det. Men vi går in med samma inställning i varje match och d et spelar ingen roll vilka vi har på andra sidan. Det är vinna matchen som gäller och vi vet vårt gemensamma mål. Slår vi ihop den individuella skickligheten och oss som lag så blir det det så här.

Receptet till att gå obesegrade är ett samspelt Iksu.

— Det är såklart jättekul att ha den här sviten på ett år. Jag skulle säga att vi känner varandra utan och innan nu och det spelar ingen roll vem man spelar med. Alla har det gemensamma målet och det syns när vi spelar också. Det är dessutom väldigt kul att det rullar på så bra och då trivs vi.

Ett år utan förlust och en match återstår under 2018.

— Det blir ju en viktig match möt Ö-vik. Vi vill ju vinna och gå på julledighet med en skön känsla inför 2019. Vi spelar också för publiken som också får en liten paus under jul. Vi går in stenhårt i den matchen och vill göra allt för att gå rent hela 2018, avslutar Granstedt.

TV: Se målen från matchen här

Resultat övriga matcher i omgång 13:
Täby FC-Västerås Rönnby IBK. 7-4
Malmö FBC-Endre IF. 5-6 SD
IK Sirius FBC-Warberg IC. 3-4
KAIS Mora IF-IBK Dalen. 6-4
IBK Göteborg-Karlstad IBF. 4-11
Jönköpings IK-Örnsköldsvik IBK. 6-5

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar