Foto: Per Wiklund
Övrigt

Classic till final: ”Vi saknar en titel”

Classic till final i Champions Cup - där finns chansen att vinna titeln klubben saknar.
Serie: Champions Cup. Matchstart: 13:00
Classic
7 - 1(3-0, 1-1, 3-0)
Köniz

Herrklassen i Champions Cup, turneringen där världens bästa klubblag ska utses inleddes med semifinal mellan de finska mästarna Classic och schweiziska Floorbal Köniz. En match där Classic som totalt har 10 spelare som för några veckor sedan vann VM-guld gick ifrån tidigt.

— Det var en bra match av oss. Vi gav inte Köniz så många chanser vilket var vår plan. Vi ville spela en bra defensiv match då vi vet att vi kommer göra tillräckligt med mål. De hade några chanser i början men efter att vi gjort några mål tidigt kunde vi kontrollera matchen och fick en lugn känsla att ta med oss matchen igenom. Vi kände då tidigt att det var vår match och kunde spela som vi ville, säger Classics lagkapten Jussi Piha.

Första målet gjordes på straff av stjärnan Krister Savonen. Samme Savonen gjorde två assist fram till ledning 3-0 efter den första perioden.

TV: Se Savonens fina straff här 

Efter en ryckig andra period innehållandes hela fyra utvisningar kunde Classic gå ifrån än mer i tredje perioden och totalt vinna med 7-1. Classic som har en fin form och lyckats ställa om mentalt efter VM.

— Vi är i bra form. Det var såklart en omställning mentalt efter urladdningen i VM med guldet där och altl vad det innebär. Men vi är ett lag med många spelare och vi har tränat hårt för att kunna göra en väldigt bra säsong både hemma i ligan och här i Champions Cup. Vi har väntat på det här i Classic och det är en viktig turnering för hela klubben.

Imorgon fredag väntar antingen Storvreta eller tjeckiska Florbal MB i final i Champions Cup, en titel som de finska mästarna saknar.

— Det Classic vill vara är att vara världens bästa lag och det här är en titel vi vill vinna. Classic är en fantastisk klubb på många sätt men visst, ska vi vara den bästa klubben så är det här titeln vi saknar. Vi har försökt några gånger och var nära för två år sedan mot Storvreta. Förra året var vi inte riktigt nära. Men nu har vi förberett oss väldigt bra och såklart är det en stor sak om vi skulle vinna. Att vinna Champions Cup betyder mycket än bara för det här laget. Det skulle betyda mycket för hela klubben, säger Jussi Piha.

TV: Se höjdpunkterna från matchen här 

TV: Highlights Classic-Köniz

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar