Foto: Per Wiklund
Övrigt

Classic bäst i världen: ”Visar att vi är bästa landet”

Classic bäst i världen efter storseger över Storvreta. För 10 av spelarna var det andra stora titeln på mindre än en månad.

Finska Classic kan efter fredagens final mot Storvreta titulera sig världens bästa klubblag. Detta efter att ha vunnit finalen med hela 10-3. Tidig segerorganisatör var Joonas Pylsy som efter dryga sex minuter in i den andra perioden fullbordade ett hattrick när han gjorde 5-1 för sitt Classic.

Efter matchen var det såklart en väldigt glad Pylsy som mötte upp i mixade zonen.

Hur var det att vinna guld? 

— Vilket guld? Det här eller VM? svarar Joonas Pylsy på ett stort leende.

Det här guldet? 

— Det här är obeskrivligt. Jag har ingen sådan Champions Cup guld så det här var en jättestor seger för oss och för mig personligen. Vad ska man säga, det är fantastiskt att vinna idag.

Classic gick ifrån tidigt och fick matchen helt dit de ville.

— Vi spelade väldigt stabilt idag. Storvreta gör bara tre mål och det är verkligen bra. Sedan förvaltar vi våra chansen väldigt effektivt och det blir en klar seger. Det var en fin final tycker jag där vi verkligen visar att vi ville vinna titeln. Vi förlorade mot Storvreta för två år sedan och den hungern hade vi med oss idag.

 

Pylsy själv förvaltade även sina chanser väl. Han blev utsedd till matchen lirare i finalen efter att ha gjort ett hattrick.

— Jag gillar den här typen av matchen och jag älskar att spela finaler. Det är här jag vill var som bäst när pressen är hög och det finns något stort att vinna.

Även om Classic gjorde 10 mål så var den stora skillnaden i försvarsspelet. Det tyckte både Storvretas tränare Andreas Harnesk och även Pylsy lyfter fram det.

— Vårt försvarsspel är verkligen bra och det är vår grund. Vi vet att sätter vi det så har vi goda chanser att vinna över alla lag. Det var samma i VM och det är väldigt viktigt för oss. Det ser vi idag.

 

Senast ett annat lag än ett svenskt lag kunde titulera sig världens bästa klubblag var säsongen 2011/12 då SSV vann guld. Även då hade Finland som landslag två raka guld i ryggen. Så är verkligheten även nu och i Classic fanns 10 spelare som för en knapp månad sedan vann VM-guld i Prag.

— Jag tycker vi nu har visat världens vilket land som är det bästa landet på innebandy. Den här segern betyder väldigt mycket och det är en stor sak för finsk innebandy och de finska klubbarna. Vi visar att vi är bäst även på klubbnivå.

Guldet betyder även mycket för hela klubben Classic. Det var deras första CC-guld på herrsidan.

— Vi är otroligt stolta och jag vet att det betyder mycket för klubben. Det är väldigt svårt att vinna den här titeln och väldigt glada att vi har gjort det. Men vi har mer som kommer framför oss. Vi ska fortsätta vara bäst och vi har även VM 2020 på hemmaplan som blir en väldigt stor grej för oss. Nu ska vi fortsätta jobba vidare på det här, säger Pylsy som inte hade någon information om det väntade en guldfest:

— Vi åker tidigt imorgon tror jag så jag vet inte vad det blir för firande. Men något blir det säkert.

 

 

TV: Se Pylsys hattrick och målen från matchen här 

Joonas Pylsy

Foto: Per Wiklund

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar