Foto: Per Wiklund
IKSU

Iksu på väg mot ny titel: ”Enbart vårt egna spel som kommer avgöra”

Iksu på väg mot ytterligare ett guld. För motståndet står tjeckiska Vitkovice.

Det blev en klart seger för Iksu i semifinal av Champions Cup med 11-5 över Piranha Chur. Dagens finalmotståndare Vitkovice från Tjeckien hade det tuffare och vann först i förlängning efter att ha vänt underläge och kommit ikapp finska SB-Pro.

— Vi såg deras semifinal. Ser vi bara till den matchen så såg den ut att vara mycket tempofattigare och det såg ut som att de var slarvigare med bollen i bägge lagen egentligen. Det var ingen stabilitet i bollförflyttningarna på samma sätt. Men samtidigt är det svårt att säga. Drar man paralleller så tyckte man att Sverige skulle slå Schweiz i juniorhockeyn och det gick ju som det gick, säger Iksus tränare Johan Lindgren.

LÄS MER: IKSU till final: ”Vi dödar matcher direkt”

Att Iksu är klara favoriter är klart på förhand. Jobbet måste dock göras och Lindgren tror det är ett lag som till stor del bara vill förstöra som väntar i finalen.

— Det gäller att göra allt fullt ut även om det är ett på förhand sämre lag. Hamnar man fel in i det är det lätt att det blir en annan typ av match. De kan ju i stort sett bara fokusera på att de ska förstöra för oss och kommer säkert ha den mentaliteten och det kan bli jobbigt. Ska vi sia lite så tror jag de kommer spela lågt, tufft och försöka hålls oss utanför där de satsar på att kontra. Då gäller det för oss att vi kan börja som i semifinalen med att vinna några närkamper direkt, sätta första kassen och få upp ett högt bolltempo direkt.

TV: Se målen från semifinalen här 

Det handlar mest om ert eget spel för ett nytt guld? 

— Ja det är enbart vårt egna spel som kommer avgöra om vi vinner. Framförallt se till att vi jagar direkt om de vänder ryggen till och vi ska driva ett högt tempot matchen igenom. Vi gynnas av mycket situationer där vi är bättre individuellt och slår då vår spelare. Får Veera Kauppi ett läge med ett medstuds eller liknande och då får hon med sig den. Vi gillar när det blir situationer och kommer försöka skapa mycket från start, avslutar Lindgren.

Skulle Iksu vinna blir det klubbens femte guld i Champions Cup.

TV: Se matchen live här – matchstart 16:00 

 

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar