Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Storförlust i finalen – Harnesk: ”Vi har oss själva att skylla”

Storförlust för Storvreta i finalen av Champions Cup. - I slutändan är det att vi måste upp i nivå i försvarsspelet och mycket mer effektiva, säger Storvretas tränare Andreas Harnesk.
Serie: Champions Cup. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
3 - 10(1-3, 1-3, 1-4)
SC Classic

Svenska mästarna Storvreta mot finska mästarna Classic i finalen av Champions Cup, turneringen där världens bästa klubblag utses blev aldrig någon tät match. Classic fick matchen helt enligt matchplan och vann klart med hela 10-3.

— Det känns skit såklart och är jävligt tråkigt. Finnarna är bra, det får man ge dem och de är i grym trans just nu. Allt de gör går in och de straffar oss på varje misstag i början av matchen. Vi är på väg tillbaka i tredje men då åker vi på någon tung straff och tung utvisning i fel lägen. Vi har oss själva att skylla idag när vi bjuder på för mycket billiga grejer i försvarsspelet och då blir det inte bra, säger Storvretas huvudtränare Andreas Harnesk.

Vad gör att ni förlorar så stort och även spelmässigt klart? 

— De bjuder inte på något och är stensäkra i sitt försvarsspel. Vi o andra sidan släpper ett par billiga direkt i början och då får de matchen helt dit de vill. De kan hålla boll, spela på egen planhalvan och vänta tills vi går bort oss. Sedan tycker jag att vi ska sätta fler lägen. Där brukar vi vara effektiva och det blir det i kombination med vårt slarv i försvarsspelet som blir avgörande idag.

Efter två perioder hade Storvreta släppt in sex mål och skillnaden i försvarsspelet mellan lagen var tydlig. Andreas Harnesk ändrade om i laget och bänkade spelare som Victor Andersson och Jimmie Pettersson. Harnesk ändrade även om i femmorna där Albin Sjögren spelade fick spela tillsammans med Henrik Stenberg när laget gick ner på två femmor. Det gav dock inte tillräcklig effekt för att lyckas vända matchen.

— Jag tycker att vi spelar bättre när vi gör förändringarna. Vi har läge att komma in i matchen men vi har inte flyt och bollen går in åt andra hållet istället. Vi hade behövt lite medstuds idag, så är det.

Vad ville ni få ut av ändringarna? 

— Vi var tvungna att köra på de som var heta för dagen. Nu tänkte vi att vi måste agera i andra där och ville få upp tempot och mer tid på de som var heta för dagen.

Framförallt var det försvarsspelet som inte fungerade för Storvreta.

— Helt ärligt så är det så. Vi behöver vara bättre ifrån oss än så här. Det är inte bra nog. Det är för billiga mål och saker vi vet ska komma som de gör mål på. Men de är skoningslöst effektiva och det är inte vi. Vi tar även några onödiga utvisningar där några känns lite för hårda. Men i slutändan är det att vi måste upp i nivå i försvarsspelet och mycket mer effektiva om vi ska ha chans att vinna en sådan här match, säger Harnesk.

TV: Se målen från matchen här 

Förlusten innebär att det är första gången sedan 2011 ett annat lag än ett svensk lag vinner Champions Cup på herrsidan.

LÄS MER: Guld till Classic: ”Visar att vi är bästa landet”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar