Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Durling nollade Pixbo: ”Händer ju inte så ofta”

Täby inledde nya året med att klart besegra tabelltvåan Pixbo. En seger där Alexandra Durling höll nollan.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:30
Täby FC
7 - 0(3-0, 2-0, 2-0)
Pixbo Wallenstam IBK

Svenska Superligan på damsidan är äntligen igång igen efter jul och nyårsuppehåll och den startade direkt med ett toppmatch i Tibblehallen. Tabellfyran Täby tog emot andraplacerade Pixbo Wallenstam som inför matchen endast förlorat mot seriesuveränen IKSU. Hemmalaget Täby fick grepp om matchen direkt och gick ifrån till ledning 3-0 efter den första perioden.

— Vi trycker de rätt bra direkt i första och skapar tryck. Skönt också att vi kan hålla Pixbo borta så att de inte får något tidigt. I andra perioden trycker de på lite mer men vi lyckas bra med att inte släppa in något och då inte ge de något hugg. Vi är verkligen en lagmaskin idag, säger Täbys målvakt Alexandra Durling.

Offensivt för Täbys del fortsatte Julia Croneld att ha målfest även 2019. Ett hattrick från Croneld och totalt gjorde Täby sju mål i matchen. Längst bak i planen storspelade Alexandra Durling som höll nollan.

— Kul att hålla nollan och en lättnad. Det händer ju inte så ofta som man vill så alltid skönt att få göra det då och då.

Segern var viktig för Täby och gav tre poäng som gör att de närmar lagen ovanför i tabellen.

— Innan matchen sa vi just det att det var en väldigt viktig match vi spelade idag, både för att få en bra start på året men också viktiga poäng. Vinsten här innebär att vi hakar på topp tre och har chans att sätta oss i bättre läge inför slutspelet. Vi satsar ju på att ta någon placering till och kan vi fortsätta med det spelet vi har idag så har vi goda chanser att göra det.

Inför säsongen bytte Täby tränare och de har blandat och gett spelmässigt under säsongen. När nu andra halvan har påbörjats hoppas Durling att det kan fortsätta som idag.

— Det känns som vi blivit bättre och bättre under säsongen och matchen idag visar vi verkligen hur bra vi är när alla delar sitter på plats. Nu ska vi fortsätta göra det framöver så är vi redo för slutspelet, avslutar Durling.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Highlights Täby-Pixbo Wallenstam

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar