Foto: Skärmbild Eurosport/Rickard Axell
Mullsjö AIS

Efter insamlingen – över 40 000 till Malmgrens föräldrar

Mullsjö överlämnade pengar från insamlingen till Oskar Malmgrens föräldrar som möjliggjorde övergången från Jönköping.

Mullsjö vann över Helsingborg med klara 9-4 efter ett ryck i tredje perioden. Mullsjös första mål gjordes av nyförvärvet Oskar Malmgren som därmed gjorde sitt första mål i Mullsjö efter den segdragna övergången från Jönköping. En övergång som blev möjlig efter att Oskar Malmgrens föräldrar gick in med ett sexsiffrigt belopp för att Mullsjö skulle kunna betala övergångssumman från Jönköping.

– Vi är oerhört glada att vi funnit en lösning, framförallt för Oskars skull som återigen skall få spela innebandy i världens bästa liga. Vi får ett starkt tillskott till en redan bra trupp. Oskar har funnit med oss sedan september och har visat sin potential på träningar och kommit bra in i truppen, kommenterade Daniel Unoson från Mullsjös sportgrupp vi övergången.

I samband med övergången startade även Mullsjö en insamling för att få in pengar till Malmgrens föräldrar.

”Oskar Malmgren är efter lång förhandling klar för spel i Mullsjö AIS. 
En stor anledning till lösningen är att Oskars familj bidragit med ett sexsiffrigt belopp till den totala övergångssumman, en väldigt stor summa för en privatperson. 
Mullsjö AIS är extremt tacksamma för detta men anser samtidigt att en enskild familj INTE skall behöva betala för sin sons övergång och därmed fortsatt innebandyspel. 
MAIS startar härmed en insamling till förmån för Oskars familj. 

Inför Malmgrens första hemmamatch i Nyhemshallen lämnade Mullsjö över en check med de insamlade pengarna till Malmgrens föräldrar. En summa på 42 116 kronor.

När matchen startade visade en spelsugen Malmgren direkt att han är i Mullsjö för att leverera. I den första perioden gjorde han sitt första mål i Mullsjö vilket innebar 1-0 till Mullsjö. Det var en känslosam Malmgren som kommenterade målet och att äntligen få spela innebandy igen.

— Ja de är här varje match och stöttar som vanligt. Men såklart lite extra idag med insamlingen och att de hjälpt till med allt sånt. Det skapar lite känslor och såklart är mycket glädje och jävligt kul, sa Oskar Malmgren själv i Eurosports sändning.

TV: Se Malmgrens mål här 

— Det har varit väldigt jobbigt för mig, för mina föräldrar och min flickvän. Jag älskar innebandy skitmycket och jag har mått jättedåligt av allt det här. Men nu får man lägga det bakom sig.

Matchen vann Mullsjö sedan med 9-4.

LÄS MER: Föräldrarna gick in med sexsiffrigt belopp

LÄS MER: Övergången mellan rivalerna klar – nu får Malmgren spela innebandy igen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar