Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Efter utklassningen – kritiserar Lindås: ”Blir irriterad när jag ser ett gäng lönnfeta spelare”

Irriterad Faluntränare efter storsegern - kritiserar motståndarna Lindås Rasta.

Falun vann stort mot Lindås Rasta under lördagskvällen. Till slut blev resultatet hela 15-2 och det var stor klasskillnad mellan lagen.

— Ja det är klart jag är nöjd med det men jag tycker det rinner även lite för mycket. Det blir konstiga matcher på något sätt. Det känns inte som att det blir innebandy på riktigt. Man vill ju ha den där extra pulsen och kicken och det blir det inte i sådana här matcher, säger femmålskytten Alexander Galante Carlström.

Efter matchen sågade Faluns tränare Thomas Brottman motståndarna Lindås Rasta i en intervju med Dalarnas Tidning.

– Vi pratade inför matchen om att vi skulle köra på hela vägen och visa att såna här lag inte hör hemma i vår serie. För tränar man inte tillräckligt har man inget här att göra, säger Brottman till Dalarnas Tidning och fortsätter:

– På pressträffen inför premiären gick de runt och sa att de tränade en gång i veckan under sommaren och skulle leka lite innebandy i högsta serien. Vi andra försöker skapa en seriös idrott och jobbar 24/7 för att vara professionella. Då är det jävligt jobbigt och irriterande med såna här lag. Jag menar, innebandyn har fått kämpa från start mot fördomar från såna som inte vet något om sporten. Då behöver vi inte såna här lag om vi vill framstå som seriösa.

Thomas Brottman var klart irriterad på motståndarna Lindås som tagit sju poäng på 18 matcher.

– Jag har hållit på med innebandy sen 1984 och kämpat för att sporten ska ta steg framåt. Klart jag blir irriterad när jag ser ett gäng lönnfeta spelare springa omkring på plan i högsta serien.

TV: Se målen från matchen här 

LÄS MER: Utklassning av Falun: ”Matchen död på 10 minuter” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar