Foto: Per Wiklund
Övrigt

Fem tips för att streama innebandy online

Inget går upp mot att se innebandy live, men om du inte har möjlighet att göra det finns det utmärkta alternativet att streama viktiga matcher online. När du gör det finns det lite olika alternativ att välja mellan och här nedan tipsar vi om några av dem.

Det enda du behöver för att kunna streama innebandymatcher online är en internetuppkoppling, helst en med lite fart och stabilitet i, samt en dator, mobiltelefon eller surfplatta. När det gäller streamingtjänst finns det lite olika alternativ att välja mellan och här är det helt upp till dig att avgöra vad som passar dig bäst:

Eurosport

Visar Svenska Superligan för damer och för herrar, landslagsmatcher och självklart även innebandy-VM. Här kan du titta på innebandy när det passar dig, live eller i efterhand. För att få tillgång till streamingtjänsten krävs det att du har ett abonnemang och månadskostnaden varierar beroende på vilket abonnemangspaket du väljer.

Streama via spelbolag

Troligen det billigaste alternativet. Så gott som alla spelbolag livestreamar olika sporter och innebandy ingår i det utbudet. Det smidiga med att streama via ett spelbolag är att det i princip inte kostar någonting. Det enda du behöver göra när du vill titta på SSL är att registrera ett konto, sätta in den minisumma som krävs för att aktivera kontot och sedan låta pengarna stå kvar på kontot. Vill du satsa medan du spelar har du redan kontot klart och vill du avsluta ditt konto tar du helt enkelt bara ut pengarna (eller spelar för dem). Ett enkelt sätt att streama innebandy till en mycket låg kostnad. Eftersom olika spelbolag har olika utbud kan det vara smart att registrera konton hos några olika för att få tillgång till ett så stort matchutbud som möjligt.

SSL Play

Betalning per match eller månadsabonnemang. Här kan du se alla dam- och herrmatcher antingen live eller i efterhand. För att kunna teckna ett månadsabonnemang krävs det att du registrerar ett konto. Vill du däremot bara se enstaka matcher behöver du bara ha ett kreditkort, en bra uppkoppling och en dator, mobil eller surfplatta till hands.

Priset för en enstaka match är 89 kr, medan ett månadsabonnemang som ger dig tillgång till alla matcher kostar 249 kr/månad.

Innebandy.tv

Innebandy.tv är Svenska Innebandyförbundets egen streamingtjänst och här kan du se innebandy från hela landet. Utöver att Innebandyförbundet tar fram eget material så sänds även innehåll som kommer från lokala innebandyföreningar.

Genom sajten kan du både dels streama innebandymatcher live, men även se klipp i efterhand. Videoklippsarkivet innehåller bland annat uppsnack inför matcher, fulla repriser från matcher och highlights.

För att få tillgång till livesändningarna (och samtliga videoklipp) behöver du ett abonemang. Priset ligger på 79 kr/månad och det är ingen bindningstid.

Miljöbild, spelare

Foto: Per Wiklund

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar