Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

Hill nollade JIK igen: ”Blir lite extra i de här matcherna”

Amanda Hill trivs mot moderklubben - höll nollan för andra gången den här säsongen.

När KAIS Mora mötte Jönköping på bortaplan i höstas höll Amanda Hill nollan och Mora vann med hela 12-0. När det under söndagen var dags för returmöte i Idre Fjäll Arena i Mora visade Amanda Hill på nytt upp varför hon är en Sveriges bästa målvakter. Hill höll återigen nollan när KAIS Mora vann med 5-0.

— Det här blev ju väldigt bra för mig. Jag tycker att jag gör en stabil match där jag kommer in i matchen bra. De får några vassa lägen och jag får göra bra räddningar direkt vilket gör att man är med i matchen på ett bra sätt. Kul att hålla nollan igen, säger Hill.

Efter en mållös första period ledde KAIS Mora med 3-0 efter två perioder. I den tredje utökade Lina Svarfvar ledningen till 4-0 med knappt nio minuter kvar av matchen. Jönköping försökte få till en reducering men kom aldrig riktig nära och Hill kunde hålla nollan.

— Det är klart man har nollan i åtanke i slutet lite. Men man kan inte fokusera på det och det brukar alltid slinka in någon boll.

Snackade ni något om det i laget? 

— Nej, nej, sånt får man inte göra, då jinxar man det alltid.

Nollan var dessutom Amanda Hills andra för säsongen. Båda har varit mot Jönköping.

— Ja det har blivit så. Det var likadant förra säsongen när jag höll nollan i båda matchen mot Warberg. Det är roligt att hålla nollan och det blir lite extra i de här matcherna mot Jönköping då det är moderklubben. Man vill alltid prestera lite extra.

Förutom tre poäng och hållen nolla för Hill så innebär segern att KAIS Mora befäster sin andraplacering i ligan, tre poäng för Pixbo Wallenstam. Nu återstår 10 omgångar innan slutspelet och KAIS Mora börjar hitta mer rätt.

— Vi börjar hitta vårt spel lite bättre jämfört med i början av säsongen. Det var lite si och så i början och vi har inte varit nöjda även om vi vunnit. Efter att vi fick lite välbehövlig vila under uppehållet så har det blivit bättre. Vi känns mer laddade och det ser bättre ut både på träning och matcher. Man längtar lite till slutspelet men vi har viktiga matcher för att ta bästa möjligt tabellplacering och få spelet att stämma på bästa sätt, avslutar Hill.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar