Foto: Björn Sandberg
IK Sirius FBC

Nära viktiga 3 poäng – då tappade Sirius: ”Verkligen frustrerande”

Tre poäng blev en poäng för tabelljumbon Sirius.

Ligajumbon Sirius har det fortsatt tufft att plocka poäng i kampen om nytt kontrakt i den så jämna bottenstriden. Senast laget vann en match var den 30:e november. I dagens match mot Malmö såg det dock ut som att det skulle bli tre viktiga poäng närSirius tog ledningen med 3-1 efter drygt sju minuter i den tredje perioden genom Amanda Collin assisterad av Agnes Wiklund.

— Jadu, vad ska man säga efter idag. Vi står upp väldigt bra hela matchen och det är ju klassiskt av oss att släppa in skitmål. Både deras andra och tredje mål är skitmål där vi inte gör det vi ska i vårt försvarsspel. Vi stirrar för mycket boll och kollar spelare. Där måste vi gå till oss själva och göra det bättre, Wiklund

Två ”skitmål” senare och ett avgörande efter 13 sekunder i förlängning av Malmös Ellen Rasmussen och tre poäng byttes till en poäng för Sirius.

— Det är verkligen frustrerande och skitsurt när vi är så nära. Sedan tappar vi ytterligare en poäng på en jätteoturlig passning i förlängningen som de lyckas att ta. Det är ett riktigt skitmål det också. Men vi det är som tur var fler poäng att spela om framöver.

Att vara nära poäng eller seger men inte tillräckligt för att ta poäng har Sirius varit flera gånger den här säsongen. De senaste fyra förlusterna har varit 1-6, 1-2, 3-4 och 0-2. Lägg där till 3-4 efter förlängning idag mot Malmö.

— Det är ju som det varit nästan hela säsongen för oss. Vi lyckas inte producera tillräckligt framåt även om vi är med bra i matcherna. Samtidigt tycker jag att med tanke på hur det såg ut i början av säsongen så lyckas vi skapa mycket mer nu och ger oss själva bättre chans att vinna. Vi känner det även på träningar och på matchen.

Poängen var trots allt Sirius första sedan den 30/11 2018 vilket innebär att laget nu har totalt 7 poäng . En viktig poäng i bottenstriden där Karlstad i nuläget är det lag ovanför nedflyttningsstrecket med 10 poäng.

— Alla poäng är ju viktiga just nu och det är såklart bra att vi får en poäng i vilket fall, även hur surt det är att tappa två. Men vi är säkra på att vi kommer klara nytt kontrakt. Det handlar om att ta poäng nu i det som är kvar.

Hur ser du på era chanser att klara nytt kontrakt? 

— Vi är på G och känner ingen oro för det här. Vi ska klara nytt kontrakt och det kommer lösa sig. Det är många poäng kvar att spela om och vi ska ta tillräckligt, avslutar Wiklund.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar