Endre IF

Bäckstedt till akuten efter huvudskada

Endres Ellen Bäckstedt till akuten efter huvudskada.

Det var med fyra minuter kvar av Endres segermatch mot Dalen som olyckan var framme för Endres landslagsspelare Ellen Bäckstedt. Bäckstedt hamnade i duell med en Dalenspelare där hon fick en smäll mot huvudet. Smällen var så kraftig att Bäckstedt tvingades utgå och efter matchen fick hon uppsöka sjukhus vilket Endre meddelar på sin hemsida. 

”Bäckstedt har under Söndagen besökt akutmottagningen på Visby Lasarett för att undersöka den huvudskada som gjorde att hon fick utgå från matchen mot Dalen i tredje perioden.

I nuläget har läkare inte kunnat fastställa om skadan är så allvarlig att Ellen har drabbats en hjärnskakning, men att skadan ändå är av så pass allvarlig karaktär att det ska vidtas ytterligare försiktighetsåtgärder.

Ellen kommer att i samråd med läkare att vila tillsvidare från innebandy. Innan hon börjar träna igen kommer nya tester att genomföras för att säkerställa hennes hälsa. Just nu finns ingen mer noggrann tidsplan för när hon är tillbaka i spel”

Av meddelandet framgår det inte hur mycket innebandy Bäckstedt kommer att missa vilket innebär att VM-kvalet som spelas 30 januari till 1 februari i Gdansk i Polen kan vara i fara. Ett VM-kval som är tänkt att bli Bäckstedts debut i a-landslaget. Innan skadan hann Bäckstedt göra ett mål i matchen.

TV: Se målen från segern med 6-1 över Dalen här 

LÄS MER: Sjätte raka för Endre: ”Fått in ny energi i laget”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar