Foto: Per Wiklund
Landslag

Återbud från Galante Carlström – han ersätter

Ljumskproblem stoppar Alexander Galante Carlström från Finnkampen.

Den 2:a februari spelare Sverige första landskampen efter förlusten i VM-finalen mot Finland. En match där de båda finalisterna ställs mot varandra igen i Finnkampen.  I den svenska truppen finns flera nya namn. Ett av de mer rutinerade spelarna har dock tvingats tacka nej. Det är Alexander Galante Carlström som missat de senaste omgångarna i SSL som tvingas lämnar återbud på grund av ljumskproblem. Ersätter gör Pixbo Wallenstams Gustav Fritzell.

— Gustav har en bra säsong med Pixbo och har spelat bra efter jul. Han är någorlunda inkörd i landslagstänket och var med de flesta samlingarna 2018, säger förbundskapten Mikael Hill till Innebandy.se 

I truppen finns fem debutanter i form av Jönköpings Otto Weidman, Mullsjös Oskar Malmgren, Dalens Linus Holmgren, Jönköpings Emil Nilsen och Faluns Omar Aldeeb.

– Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att ge den kommande generationen landslagsspelare chansen att spela en skarp mach. Det är speciellt att möta Finland i Finland. Vi har inte så många chanser på oss fram till VM 2020. Åtta matcher totalt mot Tjeckien, Schweiz och Finland. Vi kommer att få se många bra prestationer av de här spelarna i landslaget framöver, säger förbundskapten Mikael Hill i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Hela truppen till Finnkampen

LÄS MER: Rudman: ”Är det rimligt med fem VM-finaler?”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar