Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Storseger – nu väntar vila för poängligaledaren

Efter storsegern - välbehövlig vila väntar för poängligaledaren Albin Sjögren.

Sista matchen innan ett kortare landslagsuppehåll. Då visade ligaledarna Storvreta den stora klasskillnaden mot bottenlaget Örebro och vann med hela 15-5. 5-0 efter den första perioden blev till 12-1 efter den andra och matchen var tidigt avgjort.

— Ja det blev ju en ganska lätt match och man var inte speciellt trött efter. Vi gör ju mål i stort sett hela tiden och luften går ur Örebro nästan direkt. De gick ju bara på två femmor och vi kunde göra på med tre hela matchen. Med tidigare mål så blev hela känslan att det skulle bli tungt för dem. Lite snälla siffror på slutet dock, säger Storvretas Albin Sjögren.

Matchen var den sista inför det landslagsuppehåll som nu väntar då herrlandslaget på lördag möter Finland.

— Vi sa att vi ville avsluta snyggt inför uppehållet. Vi har ju vunnit väldigt många matchen men ingen riktigt klart. Nu fick vi göra det efter en lagsinsats där alla femmor levererade vilket var skönt.

För ovanlighetens skull är det ett landslag med bara en spelare från Storvreta då förbundskapten Mikael Hill valt en annan inriktning på den första truppen efter finalförlusten i VM. För Storvreta är det bara lagkapten Mattias Samuelsson som blivit inkallad efter återbud.

— Det ska bli skönt med uppehåll både för egen del och laget. Vi har ju likt flera andra lag en del skavanker efter det tuffa spelschemat. Lägg där till EFT, VM och Champions Cup för många av oss i Storvreta och det sliter på kroppen. Det är ju inte bara innebandy man sysslar med om dagarna så det blir välbehövlig vila nu, säger Sjögren.

Poängligaledaren Albin Sjögren var uttagen men tvingas tacka nej. Skadeproblem och en sliten Sjögren kommer istället vara kvar hemma och köra rehab.

— Såklart vill man alltid representera sitt landslag, samtidigt får man överväga mot en tuff säsong. Jag har under en längre tid haft höftproblem och det slits väldigt mycket när det är många matcher. Jag behöver ta den här säkerhetsåtgärden och beslutet att inte åka den här gången. Annars riskerar jag skador inför viktiga matcher framöver nu när slutspelet närmar sig.

Vad säger du om er säsong hittills? 

— Det är faktiskt lite konstigt. Vi har ju vunnit en jävla massa matcher men det har inte känts superbra i hela matcher någon gång. Vi har vunnit för att det gjort individuella prestationer eller att en femma levererat. Det måste vi hitta rätt nu så att alla tre femmor levererar samtidigt, annars klarar vi aldrig ett slutspel.

Uppehållet innebär även Storvreta får möjlighet att träna mer strukturerat än under de veckorna med två matcher per vecka. Ett välkommet tillskott.

— Det ska bli skönt att få träna lite också och inte bara spela matcher. Vi har satt oss i en bra situation för att träna hårdare nu under februari och förbereda oss för slutspelet. Jag skulle framförallt se att vi blir lite mer som en maskin i försvarsspelet. Vi har släppt alldeles för många enkla mål. Framåt är jag inte orolig men bakåt måste vi putsa lite, avslutar Sjögren.

TV: Se målen från målfesten mot Örebro 

TV: Highlights Storvreta-Örebro

 

Albin Sjögren, Storvreta IBK

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar