Foto: Per Wiklund
Övrigt

Inför omgång 35 i SSL Herr 2019

Just nu pågår svenska superligan för fullt här i Sverige och det är spänt mellan lagen. SSL pågår fram till mars i 2019, för att sedan avslutas med SM-finalen. Finalen utspelas på Ericsson Globe och sker den 27e april. I herrarnas blir det omgång 35 bara veckor innan som kommer avsluta den pågående ligan och avgöra vilka som kämpar om innebandyns mest eftertraktade pokal.

Dessa spelar i omgång 35

Den 35:e omgången i SSL utspelar sig den 16:e mars och det är totalt 14 lag i 7 matcher som avslutar säsongen. Till att börja med har du Lindås mot Kalmarsund. Lagen har inte de bästa oddsen om man ser över hela säsongen men Kalmarsund har haft sina ljuspunkter, bland annat mot Mullsjö där de vände ett underläge av 2 – 4 till en vinst med 6 – 4.

Du har sedan Sirius mot Växjö där den senare nämnda är en av de bäst placerade just nu med bäst odds inför SM-finalen. Den tredje matchen står mellan Örebro och Jönköping, två lag som inte utmärkt sig mycket under säsongen hittills.

Den fjärde matchen är mellan Mullsjö och Pixbo. Pixbo har lyckats hålla sig relativt stadigt under säsongen och har lyckats bra i matcher mot storfavoriten Storvreta. Även Mullsjö har klarat sig bra vilket öppnar för en riktigt spännande match.

Den femte sker mellan Linköping och Falun, båda har gjort en bra säsong hittills och det kommer troligtvis bli en intensiv sista match för lagen.

Den sjätte och nästsista matchen är mellan Höllviken och Dalen. Dalen har gjort en osedvanligt bra säsong fram till årsskiftet medan det ser lite mörkare ut för Höllviken, om de kan hålla sig under matchen återstår att se.

Den sista matchen som avslutar säsongen är mellan de två stora publiklagen Helsingborg och Storvreta. Storvreta har tidigare vunnit flera SM-finaler men Helsingborg har klarat sig väl med en stark säsong.

Inför matcherna och SM-finalen

Om du tänkt satsa någonting under omgång 35 eller i SM-finalen är det därför viktigt att du fortsätter hålla dig uppdaterad under året för att få bra odds. Tänk också på att det idag går att satsa på mycket mer än bara slutresultatet på en match. Ska du satsa på matchen mellan Storvreta – Helsingborg men inte kan klura ut vem som vinner, kan du alltid satsa på mer specifika delar av matchen, till exempel totala antalet mål eller hur det går för det ena laget under en viss period.

Biljetter till SM-finalen

Tänk på att SM-finalen är otroligt populär. Hade du tänkt se den på plats kan det vara värt att boka biljett så tidigt som möjligt. Annars blir det eventuellt dåliga platser, framförallt om du ska ha specialplatser. 2018 drog man trots allt över 18000 personer till Tele2 Arena för SM-finalen. Det kan låta självklart, men glöm inte heller att ordna med boende och mat om du måste resa till matchen.

SM-Final 2018

Foto: Per Wiklund

Exakt vem som kommer vinna är en bra fråga, men det är alldeles för tidigt att gissa på det. Tittar man endast på oddsen så pekar mycket på Falun eller Storvreta, men mycket kan hända tills den 27:e april och omgång 35. Sen ska man inte heller glömma damernas som avgörs då också.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar