Övrigt

Landskamper under VM-kvalet

Nu är det dags för det svenska damlandslaget att visa var skåpet ska stå. Nu i veckan är det nämligen dags för VM-kvalet i innebandy och tre matcher ska spelas. Själva världsmästerskapet hålls sedan i Schweiz och pågår mellan den 7-15 december.

Ett nytt år och ett nytt innebandy-VM. Förra året var det herrarnas tur att levererar och då, för ovanlighetens skull, gick det inte hela vägen fram. Finland knep guldet medan vårt svenska herrskap fick nöja sig med ett silver. I år är det som bekant damernas tur att skriva idrottshistoria och efter 6 raka guldsegrar är det nog ingen som tvivlar på att blågult kommer att stå på prispallen. Frågan är bara om det blir ett guld eller ett silver.

Fast innan det är dags för att oroa sig över vikten på medaljen måste vi först klara av VM-kvalet. I skrivande stund befinner sig damlandslaget i Gdansk, Polen för att kvalificera sig till det prestigefyllda VM-spelet, som sedan kommer att hållas i Schweiz.

Matcherna som gäller är följande:

Sverige – Frankrike, 30 jan kl 12.00

Norge – Sverige, 31 jan kl 15.00

Sverige – Danmark, 1 feb kl 18.00

Som vi kan se i matchschemat finns det ingen anledning att oroa sig för några större bakslag. Norge har enbart en bronsmedalj i bagaget och varken Frankrike eller Danmark har prisats för sina tidigare insatser. De svenska damerna har däremot plockat hem 8 VM-guld,1 silver och 2 brons under de 11 VM-spel som har ägt rum. Med andra ord har de aldrig åkt hem lottlösa.

Goda möjligheter att spela på innebandymatcherna

För den som vill finns det goda möjligheter att göra det hela intressant. Idag finns det massor av internetbaserade bettingsidor som låter sina användare spela på de stora idrottshändelserna. På svenskaspelsajter.se/casino finns en överskådlig översikt över vilka speltjänster som är mest populära just nu och vad de har för olika välkomsterbjudanden till sin nya kunder.

En sida som ständigt toppar listorna är Leovegas. En stor anledning till dess popularitet är tjänstens välfungerande system för livebetting. Precis som det låter, innebär livebetting att kunderna kan placera sina insatser medan matcherna pågår. Med andra ord går det att vänta med att betta tills favoritlaget har plockat första poängen.

Nu är det alltså dags för damerna att återigen sätta Sverige på världskartan. Sett till deras tidigare bragder har vi inte heller mycket att oroa oss för. Själva VM-spelet hålls mellan den 7-15 december i Schweiz.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar