Foto: Per Wiklund
Landslag

Nytt återbud till Finnkampen – Nilsson ersätter

Nytt återbud till herrlandslaget - Helsingborgs Jonathan Nilsson ersätter.

Återbuden till herrlandslagets trupp till lördagens Finnkamp fortsätter att strömma in. Senaste spelaren, den femte i ordningen är Mullsjö Anton Vestlund som lämnar återbud. Vestlund ersätts av Helsingborgs Jonathan Nilsson.

— Tanken är att den är truppen ska bestå av tre delar. Det är vår minivariant av en januariturné där vi skulle ha en liten stomme som skulle bidra med rutin, en liten större grupp som har varit med en del som skulle få mer ansvar, och en grupp helt nya spelare, har förbundskapten Mikael Hill tidigare sagt till Innebandy.se

Utmärkande för den första truppen efter förlusten i VM-finalen är att det innehåller flera spelare utan speciellt mycket a-landslagserfarenhet. Sex debutanter finns med och även inkallade Jonathan Nilsson är en spelare med relativt får a-landskampen på meritlistan. Nilsson som innan han skadade sig i november på en fotbollsmatch var aktuellt för VM-truppen och har tidigare spelat 10 a-landskamper.

– Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att ge den kommande generationen landslagsspelare chansen att spela en skarp match. Det är speciellt att möta Finland i Finland. Vi har inte så många chanser på oss fram till VM 2020. Åtta matcher totalt mot Tjeckien, Schweiz och Finland. Vi kommer att få se många bra prestationer av de här spelarna i landslaget framöver, sa förbundskapten Mikael Hill tidigare i ett pressmeddelande.

Sveriges trupp till Finnkampen: 

Målvakter
Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen
Jonathan Edling, FC Helsingborg

Utespelare
Omar Aldeeb, IBF Falun
Johannes Wilhelmsson, Höllviken
Kim Ganevik, Mullsjö AIS
Linus Holmgren, IBK Dalen
Oskar Hovlund, Linköping IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Oskar Malmgren, Mullsjö AIS
Emil Nilsen, Jönköpings IK
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Simon Berg, IBF Falun
Simon Palmén, Linköping IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK
Jonathan Nilsson, FC Helsingborg
Otto Weidman, Jönköpings IK

LÄS MER: Tre återbud till Finnkampen – debutant en av ersättarna

LÄS MER: Förbundskapten Hill om debutanterna 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar