Foto: Jonathan Rudman
SSL-Herr

Stenmark på väg tillbaka: ”Vi kommer inte att chansa”

Filip Stenmark på väg tillbaka efter skada.

Landslagsuppehållet har kommit lägligt för Storvreta där flera spelare får tid att återhämta sig och komma tillbaka från skador. En av dem är Filip Stenmark som missat de senaste matcherna med en bristning i baksida lår. Nu är Stenmark på väg tillbaka.

− Jag har gjort framsteg och kan nu stå på löpbandet och trycka på i ett hyfsat tempo. Smärtan är det som styr och än så länge har det inte begränsat mig nämnvärt. Jag har haft problem med baksida lår tidigare därför tar vi det ändå försiktigt nu i början, säger Stenmark till Storvretas hemsida.

Under uppehållet fortsätter Stenmark med sin rehab.

− Jag följer ett program av Carl Askling som är en specialist på hamstringsskador. Det är inga konstigheter egentligen, men allt handlar om att vara konsekvent. Sedan försöker jag få ihop så många mil jag kan på löpbandet för att inte tappa flåset. Detta kombinerat med tyngre gympass för den aneroba träningen.

Förhoppningen är att vara tillbaka i spel efter uppehållet.

− Vi gjorde en undersökning i helgen och målet är Lindås den 9 februari men vi kommer inte att chansa.

Filip Stenmark som nyligen även skrev nytt kontrakt med Storvreta. Det nya kontraktet är skrivet på två år.

− Först och främst känns det jättebra att kunna göra klart ett nytt avtal redan nu i januari. Klubben visade tidigt ett stort intresse över att få till en förlängning och min första tid i klubben har varit fantastisk på alla sätt. Jag har nått nya nivåer i mitt spel och vill fortsätta på den inslagna vägen ytterligare två år, säger Filip Stenmark.

LÄS MER: Stenmark förlänger med Storvreta 

Storvreta förlänger med back

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar