Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Första målet för Hjertberg – tar sikte mot VM: ”Det är målet”

19-åriga Natalie Hjertberg om debuten och VM-kvalet.

I Sveriges trupp som spelar VM-kval återfinns tre 19-åringar som så sent som i maj förra året vann VM-guld med U19-landslaget. En av dem är Dalens Natalie Hjertberg som igår mot Frankrike gjorde debut i a-landslaget.

— Det var lite pirrigt och man var lite nervös. Men vi gjorde det väldigt bra och jag har fått mycket hjälp inför för att komma in hur vi spelar på ett bra sätt. Oavsett om motståndet inte var så bra så gör vi en bra match, säger Hjertberg.

När förbundskapten Åsa Karlsson presenterade truppen till VM-kvalet kommenterade hon 19-åriga Hjertberg:

– Efter U19-VM har hon tagit ännu större kliv i sin utveckling. Bra i duellspelet & spelar med stor pondus. Hon spelar back i sitt Dalen och driver sitt lag från sin position på planen, sa Karlsson då.

Själv blev Natalie som inför säsongen gick från RIG Umeå till Dalen chockad över att bli uttagen.

— Jo men jag blev såklart lite chockad. Men jag kände att jag har gjort en bra första säsong i SSL. Jag är nöjd med min säsong men att det skulle bli en landslagsplats var inget jag hade räknat med.

Väl på plats i damlandslaget och Polen har det blivit mycket nytt för backen. Sverige spelar lite annorlunda än vad hon är vad vid i Dalen.

— Jag tycker att jag har kommit in i det väldigt bra. Det är fantastiskt kul att vara här och jag alla är väldigt hjälpsamma. Det är ju väldigt mycket nytt i början i och med att vi spelare 1-2-2 och står högre från början. Vi spelar ju även mer offensivt här än vad jag är van vid. Men det har gått ganska fort att komma in i det och det är skitroligt att dra på sig landslagströjan här i damlandslaget.

Det har gått snabbt från U19 och hit? 

— Ja och det självklart jättekul. Vi är ju några stycken här som är ganska unga och det superkul att få chansen så tidigt. Det är ett kvitto på att man har gjort det bra under säsongen.

Mot Frankrike när Sverige gjorde 61 mål blev Hjertberg mållös. I dagens match mot Norge byttes hon in och fick även göra första a-landslagsmålet.

— Skönt att sätta den. Jag sköt ju en del igår men det ville sig inte riktigt då. Kul att den gick in idag, säger Hjertberg.

TV: Se Natalie Hjertbergs mål här 

De två vinsterna innebär att Sverige som förväntat är klara för VM i december.

— Det är målet att komma med där. Jag får göra mitt bästa fram till dess och försöka ta en plats. Det finns många jättebra spelare jag konkurrerar med man jag får fokusera på att göra mitt bästa och så får vi se om det räcker hela vägen.

LÄS MER: Sverige klara för VM

Nathalie Hjertberg. Damlandslaget

Foto: Per Wiklund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar