Foto: Per Wiklund
Landslag

Landslagsdebut för Götz: ”Det kom lite oväntat”

Efter återbud - Simon Götz uttagen i landslaget.

Efter återbud på grund av skada för Omar Aldeeb Simon kallas Storvretas Simon Götz in till lördagens Finnkamp. Matchen blir Götz a-landslagsdebut.

— Otroligt kul men det kom lite oväntat. Jag ser fram emot matchen och det är väl en dröm som går i uppfyllelse att testa och få spela med a-landslaget.

Oväntat på vilket sätt? 

— Nej men det är väl mest att det varit så mycket återbud och det är svårt att ta en plats i a-landslaget. Det blev lite oväntat.

Debut i a-landslaget på lördag. Veckan inleddes även den med landslagsspel. Simon Götz är nämligen uttagen i förbundets satsning Guldsteget som hade samling i Uppsala under måndagen och tisdagen.

— Men får ju otroligt bra stöd via Guldsteget och det hjälper ur alla aspekter. Allt från träning, kost och inspiration så det har gett mig mycket.

Säsongen började dock segt för Götz. De senaste matcher, där han även fått ökad speltid har han höjt sitt spel.

— Det gick väldigt trögt i början. Eller ja, försäsongen gick kanske lite för bra men i sedan så dalade det i säsongsstarten. Nu på senare tid har jag börjat komma upp i nivå.

Vad tror du om matchen mot Finland? 

— Det blir nog en tuff match. Jag tror att vi kommer vara väldigt hungriga i vilket fall. Nu är vi sex debutanter där alla är sugna på att visa varför vi kommit med och som vill prestera, avslutar Götz.

Sverige möter Finland på lördag.

LÄS MER: Förbundskapten Hill om valet att plocka in Götz 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar