Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Helsingborg sparkar tränaren

FC sparkar huvudtränare Patric Johansson - assisterande tar över.

FC Helsingborg på elfte plats i ligan efter 22 spelade matcher väljer att sparka tränare Patric Johansson.

— Efter en säsong där vi inte fått den poängutdelning vi tycker vi förtjänat kände styrelsen att det behövdes en förändring som förhoppningsvis kan bringa ny energi in i gruppen. Energi som gör att vi tar de poäng som krävs för att ha kvar vår SSL-status även nästa säsong, meddelar sportgruppen till FC Helsingborgs hemsida. 

Patric Johansson tog över laget inför förra säsongen och tog då laget till slutspel. Den här säsongen har Helsingborg fortsatt den förändring att truppstruktur som påbörjas till fler yngre spelare med lokal anknytning. Inför avslutade 10 matcherna av säsongen har klubben 21 poäng, 7 poäng mer än Örebro som ligger på nedflyttningsplats. Ny huvudtränare blir tidigare assisterade tränaren Niklas Pålsson som förra året utsågs till Årets Tränare i SSL Herr då han tränade Jönköping.

— Klubben väljer nu att separera med huvudtränare Patric, i hopp om förbättring när assisterande tränare Niklas Pålsson kommer in och tar över laget resterande del av säsongen.

Nästa match för Helsingborg är på söndag då de möter Mullsjö på hemmaplan.

LÄS MER: Helsingborg klarar inte elitlicensen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar