Foto: Per Wiklund
Övrigt

Ny spelregleringen kan gynna svensk innebandy

En omreglerad spelmarknad öppnar nya möjligheter för svenskt föreningsliv

Den 1 januari infördes den nya spelregleringen som gör det möjligt för privata spelbolag och bli licenserade i Sverige. Den nya lagen gör det möjligt för de privata spelbolagen att börja sponsra både idrottsföreningar, sportevenemang och utövare.  Spelbolaget Unibet är huvudsponsor för allsvenskan i fotboll, medan Nordicbet sponsrar Swedish Hockey League.

Enligt Thomas Rydberg på spelbolaget Betsson kommer förändringen vara positiv för svenskt föreningsliv.

— Jag tror att det finns en enorm kraft i föreningslivet och skulle inte se några hinder att gå in med sponsorskap i lägre divisioner både i fotboll och handboll. Damidrott överlag är intressant för oss, sa Thomas Rydberg från Betsson Group i en intervju med Skånesport tidigare i vintras.

Unibet lanserar 30/30-fond för svenska idrottsföreningar

För bara ett par veckor sedan lanserade Unibet, som är ett av de spelbolag som satsat mest på svenskt föreningsliv, 30/30-fonden. Fondens syfte är att ge tillbaka till svenskt föreningsliv. En summa på 30 000 kr kommer att delas ut till 30 svenska idrottsföreningar. Alla föreningar inom alla typer av idrotter kan bli nominerade.

— Det undgår nog inte så många att hockeyn har betytt mycket för mig. Det är däremot inte lika känt att jag under mitt liv varit aktiv inom flera andra sporter som tennis, fotboll, innebandy och skidor. För mig och många andra har idrotten betytt enormt mycket, så att kunna ge någonting tillbaka till idrotten var en förutsättning för vårt partnerskap. Det känns mycket bra att göra detta tillsammans med Unibet som har en stark lokal förankring i Sverige och som lever för, och med sport varje dag, säger hockeyspelaren Henrik Lundqvist som är frontfigur för kampanjen.

Fler satsningar inom svensk innebandy framför?

Hitintills har spelbolagen främst gjort satsningar i föreningslivet inom fotboll, ishockey och kampsport. Men att sponsring av ligor, klubbar och spelare till större utsträckning kommer att innefatta även innebandy inom en snar framtid är inte alls en omöjlighet. Flera av spelbolagen har under de senaste åren börjat uppmärksamma innebandy alltmer, bland annat genom ett större utbud av spel på sporten och möjlighet till livestreaming av innebandymatcher.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar