Foto: Anders Andersson
IKSU

Mentalt övertag inför slutspelet: ”Skapar en trygghet”

Joelsson avgjorde seriefinalen - IKSU fortsatt obesegrade.

Ligans två bästa lag, 800 personer på läktaren och avgörande i förläning när Iksu mötte Mora i seriefinalen. En match som togs till förlängning där Sofia Joelsson blev matchhjälte med sitt 5-4 mål.

— Mora försöker slå en långboll som Veera bryter och tar fram. Hon vet om att jag står där på kanten och det är öppet mål för mig att sätta dit den. Det var riktigt härligt. Jag tycker vi hade väldigt bra tryck under förlängningen där i 4 mot 3 och det handlade mer om vem och när vi skulle avgöra, säger Sofia Joelsson.

TV: Se Joelsson avgörande här 

Målet gjordes i spel 4 mot 3 och det var lagkamraten Veera Kauppi som stod för förarbetet.

— Det är så himla bra av Veera. Dels brytningen hon gör men sedan så sätter hon verkligen hotet mot deras backar. Både Hill i målet och deras backar måste fokusera på henne och då skapas det en stor yta för mig där jag bara behövde vara redo. Det  ar Veeras förtjänst att det blev mål.

Hur upplevde du matchen? 

— Det var kul. Idag var det två lag på banan och domarna släppte på bra så att det fick bli lite närkamper. Jag tycket att spelet svajade lite fram och tillbaka.

Iksu gick ifrån till ledning med 3-1 i inledningen av den andra perioden. Därefter kom KAIS Mora tillbaka och kvitterade.

— Mora är ett bra lag och gör det bra. Vi kommer släppa in mål mot Mora och det handlar mer om att vi ska göra fler mål. Möter man Mora kan man inte räkna med att vi inte ska släppa in mål. Där i andra perioden hade de kanske lite mer flow men jag tycker vi höll oss kvar i matchen bra. I tredje perioden är vi dominanta.

Iksu kom tillbaka starkt och skapade tryck i den tredje perioden. Dock var det Mora som ledningen efter ett straffmål av Anna Wijk.

TV: Anna Wijk på straff 

Med knappt tre minuter kvar kvitterade Myra Aggestål och tog matchen till förlängning.

— Den tredje perioden är ruggigt stark av oss. Det känns som vi hade kunnat göra fler mål under den tiden.

Segern om än i förlängning innebär att Iksu är forfarande är obesegrade och förlängde sin segersvit.

— Vi är aldrig nöjda. Vi kan vara stolta över vår insats och men vi är inte nöjda med vad vi har gjort. Vi vill hela tiden mer och bli bättre så det finns mer att utveckla från den här matchen. Vi vill ta ett nytt SM-guld och det är det vi har fokus på. Vinnarmentaliteten finns där och det är det som gör att vi vinner matchen.

Vad kan det innebära att ha med sig två segrar mot Mora inför ett eventuellt möte i en final?

— Det kan spela in. Visserligen kan det göra det åt båda håll men mentalt skönt såklart att vi kan vinna det här och veta att det är hur vi presterar som kommer att avgöra. Det är väldigt skönt att ha det med sig och att vi vunnit båda matcherna den här säsongen skapar en trygghet om vi skulle möta Mora i slutspelet. Vi vet att vi kommer vinna om vi gör det vi ska, avslutar Joelsson.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Aggestål: ”Vi kommer inte upp i den nivån vi kan”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar