Foto: Per Wiklund
IKSU

IKSU stannar i SSL: ”Fortsätta slåss om att vinna SM-guld”

IKSU fortsatt i SSL - anmälde sig inte till utbrytarligan PFL.

Svenska Mästarnas IKSU är ett av lagen som har valt att inte anmäla sig till utbrytarligan Premier Floorball League. De kommer att fortsätta spela i SSL.

— IKSU innebandy tror på att en liga som är förankrad i idrottsrörelsen är det bästa för innebandyn i Sverige.
Vårt hopp står till att vi löser denna onödiga konflikt och att fler lag ansluter sig att tillsammans med oss och Innebandyförbundet bygga en modern och ekonomiskt hållbar utveckling. Vi värnar om den svenska idrottsrörelsens tradition där elit- och breddverksamhet sker i nära samverkan, som ger inspiration och utveckling, skriver IKSU i ett pressmeddelande.

I sitt val lyfter de framförallt fram att de vill vara krav inom Idrottsrörelsen.

— Jag tror att vi räddar svensk innebandy genom att agera tillsammans inom idrottsrörelsen, säger ordförande i IKSU innebandy, Håkan Björk. 

IKSU var med på det mötet som genomfördes för två veckor när FSSL presenterade ytterligare information om den nya ligan. IKSU var även med och och skrev på och grundade föreningen PFL Premier Floorball League. Valet att inte gå med motiverar föreningen ytterligare.

— Representanterna för den nya ligan har inte presenterat någon trovärdig ekonomi eller svarat på andra viktiga förutsättningar som kommer att gälla, varken i närtid eller på lång sikt. Det är extremt tragiskt att vi är i denna situation, men då ingen av parterna lämnar något utrymme till förhandling tvingas IKSU välja. Vi kommer därför att bidra till den organisationsstruktur som förbundet har presenterat. Vi hoppas att detta leder till en modern organisation med förmågan att kombinera idrottens kärnvärden med behovet av tillräckliga ekonomiska resurser och affärsmässighet.

Beslutet från även stöd av spelartruppen där lagkapten Emelie Wibron uttalar sig.

— Jag vill tillsammans med resten av laget fortsätta slåss om att vinna SM-guld, fortsätta få äran att representera det svenska landslaget och att vi fortsatt ska vara föredömen för alla ungdomar. Min förhoppning är att andra klubbar väljer samma väg som oss, säger lagkapten Emelie Wibron.

LÄS MER: Lagen som anmält sig till Premier Floorball League

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar