IBF Falun

”Fett välkomna” – Falun mottogs med pik

Faluns mottogs med meddelandet "Fett välkomna" - sedan vann de återigen mot jumbon.

När Falun senaste mötte Lindås Rasta, då på hemmaplan uttalande sig Faluns tränare Thomas Brottman om Lindåsspelarnas fysiska form.

– Jag har hållit på med innebandy sen 1984 och kämpat för att sporten ska ta steg framåt. Klart jag blir irriterad när jag ser ett gäng lönnfeta spelare springa omkring på plan i högsta serien, sa Brottman då till Dalarnas Tidning. 

Ett uttalande som Brottman sedan bar om ursäkt för. När Falun anlände till Salming Arena passade Lindås på att med humor ge tillbaka mot uttalandet genom att skriva ”Fett välkomna” på skylten utanför omklädningsrummet. Ett roligt tilltag

— Det var kul och något vi får ta. Alla skrattade åt den när vi och inga hard feeling där inte. Det där behövde nog ”Brolle” få tillbaka efter vad han sa, säger Alexander Galante Carlström efter matchen.

Matchen i sig vann Falun med klara 9-4.

— Det är en helt okej match. Den är inte fläckfri men vi gör det vi ska. Känslan för egen var väl att jag kunde gjort hur många mål som helt men det blev två idag.

Svårt att komma upp i prestation varje gång med så många matcher på kort tid och nu mot sämre motstånd?

— Så blir det ju. Det är ju svårt att tagga till när vi märker direkt från start att det här kommer rinna ifrån. Men det gäller att köra på och det är ju en del i att vara professionell att klara av det. För oss är det viktigt att hitta rätt känsla för matcherna som kommer.

Till helgen väntar det omvända motståndet. Istället för jumbon Lindås så kommer Falun på hemmaplan ta emot serieledande Storvreta och spelmässigt börjar Falun hitta just den där känslan som Galante Carlström nämner.

— Jag tycker vi har fått träff på kedjorna i laget. Alla kedjor levererar och det kommer bli viktigt när vi möter Storvreta. Personligen var jag ju inte med förra gången så de ska bli kul med en toppmatch. Vi kommer sättas på prov och det var ju ett tag sedan vi gjorde det.

Efter landslagsuppehållet har Falun vunnit enkelt över både Örebro och Lindås. De vann även över Pixbo i en något tuffare match.

— Vi har gjort det bra efter korta uppehållet. Vi har fått bättre stäm, börjat göra mål på kontringar och är mer samspelta. Nu har vi fått tid att sitta mer och snacka ihop oss i kedjorna och då rullar det på bättre. Det var ju vår tanke från start att växa in i säsongen och det tycket jag att vi har gjort. Vi känns redo för det som komma skall nu i slutet av säsongen.

Även Alexander Galante Carlström själv hade nytta av landslagsuppehållet då han kunde köra rehab för den bristning i ljumsken han fått. Skadan stör inte spelet men smärtar fortfarande.

— Det känns fortfarande men är inget som ska påverka spelet. Det är framförallt efter matcherna som det gör ont. Men jag går för fullt och känner mig pigg.

TV: Se målen från matchen mot Lindås här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar