Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Brottman ber om ursäkt: ”Jag uttryckte mig plumpt”

Efter sågningen av Lindås Rasta - Falun tränare Thomas Brottman ber om ursäkt.

I lördags utklassade Falun jumbon Lindås Rasta genom att vinna med hela 15-2. Efter matchen kritiserade Faluns tränare Thomas Brottman motståndarna Lindås Rasta fysiska status i en intervju med Dalarnas Tidning.

– På pressträffen inför premiären gick de runt och sa att de tränade en gång i veckan under sommaren och skulle leka lite innebandy i högsta serien. Vi andra försöker skapa en seriös idrott och jobbar 24/7 för att vara professionella. Då är det jävligt jobbigt och irriterande med såna här lag. Jag menar, innebandyn har fått kämpa från start mot fördomar från såna som inte vet något om sporten. Då behöver vi inte såna här lag om vi vill framstå som seriösa, sa Brottman till Dalarnas tidning. 

Thomas Brottman var klart irriterad på motståndarna Lindås som tagit sju poäng på 18 matcher.

– Jag har hållit på med innebandy sen 1984 och kämpat för att sporten ska ta steg framåt. Klart jag blir irriterad när jag ser ett gäng lönnfeta spelare springa omkring på plan i högsta serien.

Lindås Rasta uppskattade inte sågningen och Sportbladet var i kontakt med Michael Brask, som administrerar herrlaget i Lindås som kommenterade följande.

– Jag har pratat med styrelsen och de vill inte kommentera någonting i media ännu. De håller på att diskutera internt, sa Michael Brask till Sportbladet. 

Två dagar efter uttalandet ber Thomas Brottman ursäkt för sitt uttalande vilket han skriver på sitt instagramkonto.

”Till @lindasrastaibk_herr och alla det berör,
Jag ber om ursäkt.
Med anledning av mina kommenterar angående en del spelares fysiska status i Lindås efter matchen mot dem vill jag härmed be om ursäkt till de som blivit illa berörda av mitt ordval.
I retrospektiv ser jag att jag uttryckte mig plumpt.
Jag vill samtidigt förtydliga att uttalandena kom från mig som person och de skall inte belasta föreningen IBF Falun. / Thomas Brottman”

LÄS MER: Efter utklassingen – kritiserar Lindås: ”Blir irriterad när jag ser ett gäng lönnfeta spelare”

TV: Se målen från matchen här 

LÄS MER: Falun utklassade Lindås: ”Matchen död på 10 minuter” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar