Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Finske stjärnan till schweizisk klubb

Finske stjärnspelaren Joonas Pylsy lämnar Classic - klar för klubb i Schweiz.

Den finska forwarden Joonas Pylsy som blev uttagen i All Start Team när Finland vann VM i Prag och dessutom ledde Classic till seger i Champions Cup har bestämt sig för att lämna Classic i finska ligan. Ny klubb blir schweiziska Wiler-Ersigen med start nästa säsong.

— Jag ville fatta detta svåra beslut nu. Nu kan jag ha lugn och ro och fokusera på vårens matcher och satsa fullt ut med denna underbara klubben. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig vilken resa det här skulle bli när Pasi Peltola kontaktade mig för första gången för fyra år sedan. Det har varit tre fantastiskt år som slutar den här säsongen. Under de här tre åren har jag personligen tagit ett stort steg framåt. Jag har haft privilegiet att få spela och träna med världens bästa spelare och vara en del av den bästa organisationen där jag hoppas vår historia tillsammans kommer fortsätta i framtiden, säger Pylsy till Classic hemsida. 

29-årige Pylsy har redan spelat i den schweiziska ligan mellan 2014-2016 för Tigers Langnau och då gjorde han 85 poäng.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar