KAIS Mora

Wickströms första mål – speciell match väntar

Louise Wickström värvades till Mora för att ta SM-guld - mot Karlstad gjorde hon första målet i nya klubben.

I slutet av januari presenterade redan stjärnspäckade KAIS Mora en sillybomb när tidigare landslagsforwarden Louise Wickström blev klar för klubben. I hennes andra match gjorde hon sitt första mål för Mora hon gjorde 7-1 mot Karlstad.

— Det var jävligt skönt att trycka dit den. Jag har ju bara precis börjat här med Mora och inte riktigt kommit in i det till 100%. Det är lite upplärningsfas så det var skönt att kunna göra ett mål så här tidigt, säger Louise Wickström.

Mora vann matchen med klara 10-2 efter att ha gått från 4-1 till 10-2 i den tredje perioden.

— Nej idag var det ingen höjdarmatch. Jag gillar ju när det blir lite mer närkamper och fysiskt spel och det blev det ju inte mycket av idag. Men det är lite svårt här i början. Det var min första hela match med Mora och jag är mest bara glad att jag fått köra igång ordentligt nu.

För Louise Wickström har det varit mycket nytt i det nya laget. Hon debuterade mot serieledande IKSU och mot Karlstad fick hon speltid hela matchen.

— Det är del kvar att lära. Det är inte ju inte lätt att hoppa in på några veckor och bli fullärd snabbt i ett sådant här lag. Det är en omställning och mycket nytt. Mora är väldigt duktiga på att hitta snabba tick och enkla snabba lösningar. De hjälper varandra mycket och det är jäkligt kul att spela det spelet.

Klart och tydligt i valet att gå till Mora är för att vinna SM-guld.

— Jag kommer inte hit bara för att spela innebandy, jag kom hit för att jag vill vinna SM-guld och det ska jag göra allt jag kan för att lyckas med.

På söndag väntar en match med speciellt karaktär. Då ställs Mora mot Täby på bortaplan. Det Täby som Louise Wickström lämnade efter förra säsongen och totalt spelat sju säsonger med.

— Det kommer nog bli lite annorlunda och en speciellt känsla. Det blir kul att komma tillbaka till Tibblehallen och det ska bli roligt och säkerligen lite speciellt att möta Täby, avslutar Wickström.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar