Foto: Björn Sandberg
#ibsilly

Landslagsspelaren firar 200 med nytt kontrakt

Landslagsspelaren Ellen Rasmussen skriver nytt kontrakt med sin moderklubb Malmö FBC.

När Malmö idag möter Täby för 23-åriga Ellen Rasmussen sin 200:e match för Malmö FBC:s damlag. Fler kommer det bli då Rasmussen har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

— Ellen är trygg och tror på det vi gör i Malmö, det tillsammans med hennes enorma målmedvetenhet gör att hon fortsätter utvecklas. Dessutom har steget till lagkapten och positionsbytet har verkligen gett utvecklingen ett extra lyft. Det är också en ynnest att samarbeta med spelare som har fötterna på jorden, ett stort hjärta för klubben och ett driv att inte bara utveckla sig själv utan hela laget, säger klubbchef Mikael Jeppsson i ett pressmeddelande. 

På sina 199 matcher har Rasmussen gjort 238 mål och 206 assist. Hon har dessutom en fast plats i landslaget och var med och vann VM-guld 2017. Den här säsongen då Rasmussen skolats om från forward till center har hon producerat 18 mål och 20 assist.

— Malmö FBC har en alldeles för stor plats i mitt hjärta för att jag ska kunna lämna klubben. Glädjen och kärleken som jag får varje träning och match gör mig motiverad att fortsätta min innebandykarriär hemma, säger Rasmussen. 

Ambitionen är att vara med och ta Malmö till nästa steg från att vara ett lag som krigar om slutspelsplatsen till att vara ett topplag.

— Jag tror att vi inom några år kommer att fightas om topplatserna i SSL och därför vill jag i framtiden spela här.

Match 200 spelas under söndagen hemma mot Täby FC.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar