Foto: Per Wiklund
IK Sirius FBC

Ny skalp mot topplag: ”Vi ser det inte som en skräll”

Sirius med seger över topplaget Pixbo Wallenstam i målrik match.

Sirius som kämpa för nytt kontrakt i botten av tabellen tog en ny överraskande skalp. På de senaste fyra matcherna har laget vunnit över topplaget Täby, bottenkonkurrenten Göteborg, tagit poäng av seriesuveränen IKSU och förlorat knappt mot Endre. När serietvåan Pixbo Wallenstam kom på besök till IFU Arena visade Sirius återigen upp att de hittat ett spel som gör att de kan vinna över topplagen och vann med 9-8.

— Jag tycker att det är vi som har hela matchen. Vi tar en ledning och får Pixbo dit vi vill när vi sätter vårt försvarsspel och gör det vi ska. Vi leder med 4-2 efter första och det är starkt av oss att kunna hålla oss i ledning hela matchen. Visst vi får några tursamma mål men det får Pixbo också. Jag tycker vi vinner välförtjänt, säger hattrickskytten Agnes Wiklund.

Wiklund ser inte segern som en skräll.

— Utifrån sett så ser ju det här ut som en skräll. Men från vårt håll så ser vi det inte som en skräll. Vi har spelat riktigt bra de senaste matcherna och tagit poäng mot Täby, IKSU och nu även idag mot Pixbo. Spelar vi såsom vi ska mot topplaget så gör det så här.

Sirius tog ledningen redan i den andra minuten och det var första i mitten på tredje som Pixbo Wallenstam kom ikapp till 6-6. Då tryckte Sirius ifrån med två mål av Agnes Wiklund och matchavgörande 9-6 av Maria Schoeps-Jonsson. Pixbo närmade sig och slutsekunderna blev dramatiskt efter att Pixbo reducerat med 15 sekunder kvar av matchen.

— De trycker ju på mycket på slutet och pressar oss hårt. Men vi löser det bra. Våra backar har tålamod och vi klarar av att själva göra mål när de gör mål. Vi stressar inte upp oss och när vi går från 6-6 till 9-6 så skapar vi oss den luckan vi behövde.

Från att under första halva av säsongen förlorat flera jämna matcher har Sirius nu hittat rätt och börjat plocka viktiga och även oväntade poäng i den jämna jakten på nytt kontrakt.

— Verkligen en lättnadskänsla att vi nu tar poäng. Det passar ju perfekt att det släppt för oss i det här läget av serien och att ta poäng mot Pixbo är ju extrapoäng. De här tre poängen lyfter oss ytterligare för slutdelen av säsongen.

Hur ser du på de sista matcherna? 

— Vi har ju alltid i egna händer och lite enklare matcher mot lagen runtomkring oss i tabellen jämför med Göteborg och Karlstad som har tuffare motstånd nu på slutet. Det är till vår fördel och fortsätter vi spela så bra som vi har gjort nu senaste matcherna så ska det vara lugnt med nytt kontrakt.

TV: Se de 17 målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar