Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Galante Carlström längtar till slutspel: ”Den här upplagan är bättre än på länge”

Ljumsken blir bättre och bättre för Alexander Galante Carlström som längtar till slutspelet.

Det är väntans tider för Falun och Alexander Galante Carlström. De innehar andraplatsen i tabellen och laget har börjat växla upp inför slutspelet.

— Det är lite ingenmansland för oss med många poäng upp till förstaplatsen och många poäng ner till de bakom oss. Man går och tänker och väntar lite för mycket på slutspel och det sätter sig väl lite spärrar, säger Alexander Galante Carlström.

I torsdags mot Jönköping vann Falun med klara 12-2 och Galante Carlström själv gjorde två mål och fyra assist. Viktiga poäng för Galante som själv känner att han behöver växla upp efter skadan.

— Det var skönt för egen del. Det har gått lite trögt sedan jag kom tillbaka från min skada i ljumsken och jag har väl inte riktigt kunna trycka i som jag vill heller. Det var bra för självförtroendet att jag fick göra lite poäng idag,

Hur är status på ljumsken?

— Det är klart det blir bättre och bättre men det är inte hundra. Det är viktigt för mig att jobba upp den så att den är varm innan matchen börjar. Då stör det inte och jag ska inte klaga. Spelar jag så gör jag till det 100%. Sedan kommer den inte bli bra den här säsongen utan jag får kombinera rehab med slutspelet sedan.

Och handlederna?

— Det kommer lite mer och mer. Jag är en sådan spelare som måste kunna trycka fullt ut på uppvärmningen för att göra bra matcher och det har kanske inte riktigt gått på grund av ljumsken. Men det känns bättre även där nu och när slutspelet kommer så ska formen vara där.

Tydligt är att Galante Carlström och hela Falun nu går i väntans tider på att slutspelet ska börja. De sista matcherna ska genomföras på bästa sätt samtidigt som förberedelserna fortsätter. Längtan till att det ska bli slutspelsmatcher är stor.

— Så mycket det bara går. När man börjar bli lite åren och har spelat den här typen av matcher många gånger så går man och väntar. Motivationen kanske tryter lite ibland men just nu när vi närmar oss är det bara glädje. Det är de här matcher som man vill spela. Jag längtar väldigt mycket och jag tror att laget också gör det.

Hur bra är årets Falun som går in i slutspel? 

— Det är en klyscha men jag tycker faktiskt att den här upplagan är bättre än på länge. Vi har fått bra träff och ser väldigt starka ut inför slutspelet. Lilja i målet har gjort det fantastiskt bra när han spelat vilket gör en vi har två riktigt bra målvakter. På det har vi en andrafemma som levererar utöver det vanliga där Malte Lundmark är stekhet och Omar är omänskligt bra. Casper Backby som inte synt så mycket i protokollet gör ett oerhört jobb i defensiven. Lägg där till vår tredjefemma med Johannes Larsson som ingen vill möte och så Adam Colling som kan göra mål från var stans. Tre fina femmor och vi ligger i väldigt bra fas inför slutspelet, säger Galante Carlström.

 

Foto: Per Wiklund

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar