Foto: Salibandy.fi
#ibsilly

Finske stjärnan förlänger

Finske stjärnan Peter Kotilainen fortsätter i Happee.

Finske stjärnan Peter Kotilainen som är den forward som placerades högst upp på listan över världens bästa spelare har bestämt sig för att skriva nytt kontrakt och fortsätta sin karriär i Happee.

— Vi är mycket nöjda med att världens bästa forward kommer att fortsätta här i minst två år framöver. Det är en del av klubbens strategi att vi vill vara en av de ledande klubbarna i Finland och världen. Det här avtalet med Peter är en stor sak för laget och klubben, säger Petri Kauko, manager till Happees hemsida. 

24-årige Kotilainen har Kotilainen har den här säsongen gjort 37 mål och 36 assist för Happee som slutade fyra i den finska ligan. I VM som spelades i december gjorde forwarden 5 mål och 2 assist. Två av målen gjordes i VM-finalen när Finland vann över Sverige.

— Jag ville skriva ett nytt avtal med Happee för att det är bra att bo här hemma och målet är att förbli världens bästa anfallare även 2020 när Finland spelare hemma-VM. Det är fantastiskt att spela inför världens bästa hemmapublik på Hirviteatterissa och de gör att man spelar sitt bästa varje gång, säger Kotilainen själv.

Happee inleder slutspelet på torsdag mot Oilers. I Happee spelar som bekant även Mika Kohonen.


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar