KAIS Mora

EXTRA: SM-guldutmanaren sparkar tränaren

KAIS Mora sparkar tränare Christoffer Suominen.

Inför årets säsong anslöt Christoffer Suominen till KAIS Moras ledarstab. Ett Mora som med fyra matcher kvar av serien ligger tvåa i tabellen på 55 poäng. . Suominen har dock saknats i båset i de två senaste matcherna och nu bekräftar KAIS Mora att de gör en förändring i ledarstaben.

— Christoffer har under sin tid i KAIS Mora visat att han har stora innebandykunskaper och har gjort ett omfattande och gediget arbete för att utveckla lagets spelidé. Han har under sin korta sejour i Mora blivit mycket omtyckt av många och vi önskar Christoffer all lycka och framgång i sin fortsatta tränarkarriär, kommenterar KAIS Moras ordförande Anders Forsberg kommenterar i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet framför Mora att främsta orsaken till detta är att klubben bedömt att rollfördelningarna i ledarstaben måste bli tydligare för att klubben ska kunna vinna SM-guldet 2019. Christoffer Suominen själv är besviken.

— Jag är extremt besviken, men accepterar givetvis föreningens beslut. Det har varit oerhört utvecklande att givits möjligheten att verka i en miljö med fantastiska spelare, som hela tiden strävar efter utveckling. Personligen så finns det naturligtvis många erfarenheter som jag bär med mig härifrån och in i framtiden. Avslutningsvis önskar jag laget lycka till i säsongsavslutningen, kommenterar Suominen.

I nuläget är det inte klart om den befintliga ledarstaben med Roger Jonsson som huvudtränare kompletteras med ytterligare tränare.

*ibnytt.se har sökt Suominen för ytterligare kommentarer

Foto: Björn Sandberg

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar