Foto: Björn Sandberg
Malmö FBC

Rasmussen leder sitt Malmö: ”Ska vinna det som är kvar”

Fem poäng av Rasmussen när Malmö hakade på kampen om sista slutspelsplats.

Efter tre raka förluster mot topplag var Malmö tillbaka som vinnare igen i helgen när de besegrade Karlstad med 7-4.

— Det var en skön seger. Det kändes som vi behövde den både för självförtroendet och för läget i tabellen. Väldigt viktiga poäng om vi ska ha chans på slutspel, säger Malmös lagkapten Ellen Rasmussen.

En match med två lag som båda behöver poäng vid respektive streck. Karlstad för att hålla sig kvar och Malmö för att närma sig Dalen som innehar sista slutspelsplats.

— Jag tycker att vi spelade bra matchen igenom. Det är 60 minuter bra innebandy där vi äger mycket boll och skapar mycket chanser. Vi gjorde det svårt för Karlstad och kunde styra efter vårt spel.

Avgjordes det i andra perioden? 

— Jag vet inte riktigt. Jag tycker ändå att vi kontrollerar det hela matchen. Sedan är det en tuff match och Karlstad och vi är jämna. Det blir tight ändå även vi kontrollerar.

En stor del i vinsten hade Ellen Rasmussen själv. Lagkapten klev fram när det behövde som mest och gjorde tre mål och två assist.

— Vi har väl många spelare i laget som kan och ska kliva fram. Men visst med min rutin och mina styrkor ska jag verkligen vara en av dem som gör det. Skönt att kunna göra det när det verkligen behövs och kunna driva på laget.

TV: Se målen från matchen här 

Tre poäng till Malmö vilket innebär att det med tre matchen kvar av ligaspelet skiljer fyra poäng upp till Dalen. Ett Dalen som Malmö möter på söndag. På fredag ska Malmö dock först möta Warberg.

— Tittar man på tabellen så är det väl ändå rätt tufft för oss. Vi har tre matcher kvar och vi kommer ge järnet för att vinna alla tre så får vi se om det räcker. Vi kan ju bara styra Dalens öde i deras match mot oss och vi behöver ju mer än så. Men vi ska vinna det som är kvar, så är det bra.

Svårt att inte blicka mot den matchen mot Dalen som kan bli avgörande? 

— Det tycker jag inte. Vi måste jobba match för match och vinna alla som är kvar om den matchen ska vara värt något. Så först ut är Warberg som är i fokus sedan Dalen och så blir det en tuff avslutning mot Endre. Men vi hade ju liknande förra året när vi gjorde upp mot Dalen. Jag tycker vi har ett övertag mot Dalen och vi är bättre så den matchen ska vi vinna, avslutar Rasmussen.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar