IKSU

Målrekord av Veera Kauppi

Nytt målrekord i SSL - Veera Kauppi med mål nummer 55 den här säsongen.

Med sitt 0-1 mot i derbyt mot Dalen gjorde Veera Kauppi sitt 55:e mål för säsongen vilket innebär nytt målrekord i SSL. Det tidigare rekordet från Anna Jakobsson slås därmed med tre matcher kvar av säsongen.

— Det är ganska överväldigande men väldigt kul. Nu fokuserar jag på matchen och resten av säsongen. Jag kommer vi kan fortsätta spela bra restan av säsongen och göra fler mål, säger Veera Kauppi själv om rekordet Eurosports sändning efter den första perioden.

En perioden i derbyt som Ikus ledde med hela 6-1.

— Jag tycker det var en ganska bra period. VI gjorde många mål vilket är bra och alla våra femmor fungerar bra. Det är bara att fortsätta från det här.

Tidigare rekordhållaren Anna Jakobsson gratulerar till rekordet.

— Stort GRATTIS till henne såklart. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte känns surt såklart men det är ju inte vem som helst som slår rekordet heller. Tråkigt dessutom att Endre tappar rekordet till Iksu, säger Jakobsson.

LÄS MER: Tidigare rekordhållarens hyllning 

Veera Kauppi har även chans att slå ytterligare ett rekord den här säsongen. Totalt har hon gjort 83 poäng vilket endast är sju poäng ifrån Emelie Lindströms rekord på 90 poäng från säsongen 2009/10.

Matchen pågår och går att se på Eurosportplayer.com 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar