Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Brottman: ”Ville möta ett lag som spelar innebandy”

Faluns tränare Thomas Brottman om valet att möta Pixbo Wallenstam i kvartsfinalen.

Efter att Storvreta valt Sirius som kvartsfinalmotståndare var det Faluns tur att välja. Valet föll på sjundeplacerade Pixbo Wallenstam.

— Det var väl inte så mycket resonemang. Vi rankar lagen vi kan få möta och där hade vi Sirius eller Jönköping på första plats. Sedan kom Pixbo som tvåa, säger Faluns tränare Thomas Brottman.

Du brukar ju säga att det inte är så inspirerande att spela i ”biblioteket” i Göteborg? 

— I ett slutspel så har jag en rätt bra känsla där ändå. Vi har vunnit många måstematcher där och ett slutspel är en annan grej. Vi kommer komma upp i nivå.

Under ligaspelet har Pixbo Wallenstam vunnit 10-9 efter förlängning i första matchen i Falun. Därefter vann Falun på bortaplan med 9-7 och i början av februari vann Falun med 8-3.  Framför sig ser Brottman en tight kvartsfinalserie.

— Jag ser att vi kommer få närkamper och mycket krig, det gillar vi. De andra lagen som fanns att välja på är lite mer uppställd och lite mer köttmur. Nu kanske Pixbo kommer att ändra om till det också men så har det inte varit tidigare den här säsongen. Vi vill spela innebandy och det brukar Pixbo också vilja göra. Får vi göra det så vinner vi i längden. Men det kommer säkert bli tighta och jämna matcher. Men över sju matcher så vinner vi.

Faluns avslutade med att förlora mot Linköping. En betydelselös match för Falun som har en god känsla inför vad som komma skall.

— Vi har en väldigt bra känsla. Idag vilade vi fyra man som hade kunnat spelat om det varit så. Vi valde att vila istället och förhoppningsvis ger det en boost till slutspelet. Dagens match var ett riktigt sömnpiller men vi spelar trots det jämnt mot Linköping så det är väl ändå bra.

Skönt att det sätter igång? 

— Nu har vi gått i vakum i två veckor där varit varken bu eller bä i de matcher vi spelat. Det känns som det bubblat ett tag i laget och träningarna har bara blivit bättre och bättre. Vi närmar oss det Falun som vi vill vara och som kommer gå långt i ett slutspel, avslutar Brottman.

LÄS MER: Tränarna motiverar – så här gick tankarna inför kvartsfinalvalen 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar