Foto: Magnus C Lydahl, Idrottsfoto
IK Sirius FBC

Debuterade från start – då håll 18-åringen nollan

Första SSL-matchen från start - då höll 18-åriga Lovisa Nilsson nollan.

Bortamatch mot jumbon Örnsköldsvik, då gav Sirius 18-åriga Lovisa Nilsson chansen från start i målet för första gången i SSL. Nilsson tog den och höll nollan när Sirius vann med 7-0.

— Det var kul. Man vågade inte riktigt tänka på att det var nära i slutet. När tankarna slog en så blev det ju lite mer nervöst men det är kul att det blev nollan, säger Lovisa Nilsson efter matchen.

Matchen var SSL-debut från start. Tidigare har hon gjort ett inhopp.

— Det var nervöst men kul. Jag laddade upp som vanligt.

0-0 efter den första perioden innan Sirius klev ifrån i den andra fram till ledning 3-0. I den tredje fulländade en annan Sirius unga spelare en fin bedrift. 17-åriga Lovisa Åström gjorde både 5-0 och 6-0 och gjorde därmed sitt första hattrick i SSL. Till slut blev det alltså 7-0 till Sirius och tre nya poäng.

— Det är ju lite knepigt när deras chanser kommer pö om pö som målvakt. Men det var en bra match och kul att vi vann. Jag fick jättemycket hjälp och vi försvarade bra. Att vi gör sju mål framåt är bra. Vi brukar ju inte göra så mycket mål så det är skönt att det lossnat nu på slutet.

TV: Se målen från matchen här 

Hur fungerar samarbetet med ordinarie målvakt Jennifer Gräll?

— Det funkar skitbra. Hon är jättehärlig att vara målvakt tillsammans med. Hon är alltid peppande och sådär. Jag trivs jättebra med henne och hon ger tips och hjälper mig.

Segern innebär att Sirius fortfarande har chans att nå en slutspelsplats. Sirius på 25 poäng har kvar att möta Västerås Rönnby och Sirius. Dalen som innehar slutspelsplatsen har 29 poäng och möter i nästa match Malmö för att nästa helg avsluta mot topplaget KAIS Mora. Malmö möter i sin sista match Endre.


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar