Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Comeback i KAIS Mora

Comeback i KAIS Mora i dagens match mot Örnsköldsvik.

När KAIS Mora mötte Örnsköldsvik under söndagseftermiddagen var en bekant spelare tillbaka i KAIS Mora. Forwarden Therese Karlsson gjorde comeback i matchtruppen och inledde matchen på bänken. Efter att Johanna Hultgren utgick efter första perioden tog Karlsson plats i förstafemman och var därmed tillbaka inför slutspelet. Karlsson som i september fick barn hade inför endast spelat en match den här säsongen i mitten på december.

— Hon har varit med och tränat kontinuerligt med något avbrott då och då sedan jul. Hon har kört i våran tredje och fjärdefemma på träningar och vi kände att det var ett bra läge att gå skarpt i en match inför slutspelet, säger KAIS Moras tränare Roger Jonsson.

Hur ser planen ut för Karlsson framåt? 

— Vi får se lite i vilken omfattning det blir framöver. Vi kommer känna lite på det och diskutera tillsammans vad som passar och hur det fungerar och känns. Det var bra att hon fick en match nu så får vi se framöver hur mycket hon är med.

En bra förstärkning att få in oavsett? 

— Verkligen. Det ger oss mycket såklart. Hon gör ju omgivningen väldigt bra också och det blir fler alternativ för oss. Sedan får vi se vad nästa steg blir.

Hur är känslan annars i KAIS Mora med en match kvar innan slutspel?

— Just nu har vi ett helt gäng sjuka men som borde vara friska till onsdag och torsdag. Vi gick ju på mycket folk i dubbelmatcherna i helgen för att kunna spara oss litegrann. Spelmässigt så kommer vi att växla upp i slutspelet. Det är många som går och väntar på det här, säger Jonsson.

KAIS Mora avslutar ligaspelet på lördag med bortamatch mot Dalen. Därefter väntar slutspelsval där IKSU väljer först och därefter är det Moras tur att välja.

Therese Karlsson gjorde  säsongen 2016/17 vilket var hennes senaste hela säsong gjorde 19 mål och 28 assist. Totalt har hon gjort över 600 poäng i svenska högstaligan.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar