Foto: Per Wiklund
Övrigt

Oddsen visar – De går vidare från kvartsfinalen

Grundserien är över och slutspelslagen är klara. I och med det har vi också de olika kvartsfinalmotståndarna klara. Vi ser över de olika kvartsfinalserierna och vilka lag bettingbolagen tror avancerar vidare till semifinalerna.

Storvreta IBK (1:a i grundserien) – IK Sirius IBK (8:a i grundserien)

Storvreta vann grundserien i överlägsen stil med elva poäng ner till Falun och ska man tro oddssättarna blir de lika överlägsna i sin kvartsfinalserie. Rimligt kan det väl tyckas när de ställs mot Sirius som var sista lag till slutspelet med tre poängs marginal. Flera spelbolag och casino utan konto ger nio gånger pengarna på att Sirius tar hem serien och oddsen för att Storvreta gör detsamma ligger strax över ett. Ser vi till den här säsongen har Storvreta vunnit samtliga tre matcher lagen emellan och vi får gå ända tillbaka till 24 januari 2017 för att hitta senast när Sirius vann mot Storvreta i Superligan. Det blir med andra ord tufft för de blåsvarta men allt kan hända i innebandy.

IBF Falun (2:a i grundserien) – Pixbo Wallenstam IBK (7:a i grundserien)

Det är två uppenbara favoriter i den här slutspelsserien, Storvreta är den ena, Falun är den andra. Oddsen är därmed uppenbart i favör för dalmasarna. Oddsen ligger runt ettan även för Falun hos spelbolagen. För Pixbo, som kom sjua i grundserien, ser det ut att bli tufft att lyckas skrälla. Spelbolagens odds ligger mellan sju och åtta gånger pengarna så även om det kan vara ett lönsamt spel så har vi all anledning att tro att det blir tufft att ta sig till semifinalen för Pixbo. Falun har vunnit två av lagens möten under säsongen och ett vanns av Pixbo efter förlängning.

Mullsjö AIS (3:a i grundserien) – Växjö IBK (6:a i grundserien)

Nu kommer vi fram till de lite jämnare matchserierna. Även om grundserietrean Mullsjö får anses vara favoriter ska vi inte på något vis utesluta Växjö. Ser man till hur de har spelat mot varandra under grundserien så har de vunnit varsitt möte och senast de möttes blev det oavgjort, då kunde Växjö ändå vinna i förlängningen. Med andra ord finns det alla möjligheter världen för smålänningarna att avancera till semin om de lyckas återupprepa vad de lyckades med under grundserien. Men Mullsjö står ändå alltså som spelbolagens favoriter med ett odds runt 1.50. Det går att jämföra med spel på Växjö som ger drygt två gånger pengarna hos spelbolagen.

Linköping IBK (4:a i grundserien) – IBK Dalen (5:a i grundserien)

Som sig bör i mötet mellan fyran och femman är det här den jämnaste serien på förhand. Trots att det skilde sju poäng mellan lagen i Linköpings favör i grundserien så utgår vi här ifrån att allt kan hända. Linköping har vunnit båda matcherna lagen emellan den här säsongen och det förstärker det favoritskap som ändå finns för östgötarna. Båda gick ganska bra mot slutet av säsongen och förlorade bara två matcher under ordinarie tid sett till de tio sista av grundserien, vilket får anses vara ganska bra av två lag som precis hamnade på övre halvan av tabellen. Ser vi till lagens tidigare möten under säsongen har Linköping vunnit båda och de bär också favoritskapet med odds runt 1.60. För Dalen ligger siffran på strax över 2 hos spelbolagen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar