Foto: IBF Falun
#ibsilly

KLART: Falun värvar Lundmark

Falun värvar från Örebro - bröderna Lundmark förenas nästa säsong.

Övergången har varit på gång ett tag och för några veckor sedan var Sportbladet först med att avslöja att Örebros Emil Lundmark var klar för Falun. Sedan dess har Falun nekat att Lundmark ska vara klar för klubben. I samband med tisdagskvällens kvartsfinal mot Pixbo Wallenstam blev det helt officiellt att Lundmark värvas av Falun.

– Vi är såklart jätteglada att Emil i hård konkurrens från andra klubbar valt IBF Falun att ta nästa steg i sin utveckling. I Emil får vi en modern spelare som har ett bra skott och ett offensivt passningsspel som vi är säkra kommer tillföra vårt spel ytterligare en dimension, kommenterar klubbchef Patrik Klockare Bäck till Faluns hemsida.

20-årige Emil Lundmark med Mosjö SK som moderklubb värvas från degraderad Örebro där han den här säsongen gjort 12 mål och 22 assist på 31 matcher. Lundmark som spelat både back och center återförenas därmed även med lillebror Malte Lundmark.

– Emil har enligt egen utsago varit IBF Falun supporter sen barnsben, och planen nu är att tillsammans med lillebror Malte få lyfta SM-bucklan mer än en gång i Globen, kommenterar Rickard Hedlund assisterande tränare i IBF Falun tillika nytillträdd sportchef i klubben.

Falun har även haft Örebros Emil Ruud på besök hos klubben. I förra veckan presenterade de även U19-landslagsspelaren Victor Wettergren som nyförvärv till nästa säsong:

LÄS MER: Falun värvar jagade talangen: ”En pojkdröm” 

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar