Foto: Anders Andersson
#ibsilly

Unga landslagsspelaren förlänger med IKSU

I VM-kvalet i januari gjorde hon sitt första mål i a-landslaget - nu skriver Myra Aggestål nytt kontrakt med IKSU.

20-åriga Myra Aggestål som ikväll inleder sitt fjärde slutspel med IKSU skriver nytt kontrakt med klubben.

— Jag kan inte se mig någon annanstans än i just IKSU, säger Aggestål i ett pressmeddelande.

Trots hennes unga ålder har hon redan två SM-guld, två guld i Champions Cup, ett VM-guld med det svenska U-19 landslaget samt fyra A-landskamper. Att hon väljer att fortsätta sin karriär i IKSU var det inga tvivel om för Umeå-bördiga Aggestål.

— Det känns såklart väldigt bra. Jag trivs väldigt bra i Umeå, föreningen och i laget. Under min resa i IKSU har jag har alltid haft förmånen att ha tränare och personer som trott på mig.

Aggestål har gått vägen från IKSU ungdom upp till a-laget och SSL. Det nya kontraktet är skrivet på tre år.

— Om jag ska försöka sammanfatta den så har det varit en väldigt bra och lärorik resa. Det är klart att det funnits tyngre perioder där jag inte trott att jag skulle kunna hamna där jag är idag men jag har alltid försökt ha tålamod och låtit det ta den tid det har behövts. Jag har kunnat säga till mig själv att så länge jag gör det jobb som krävs så kommer de ge utdelning längre fram.

Klubbchef Jocke Sjöström som tidigare lyft fram Aggeståls SM-final förra året som en höjdpunkt är självklart glad över förlängningen.

— Det känns extra kul att det är en Umeå-tjej som väljer att förlänga satsningen i minst tre år till med oss. Myra har vuxit till en tongivande spelare i ett lag fullt av stjärnor, mycket tack vare hennes egenskaper i att vara ödmjuk, hårt jobbande och hela tiden göra sin omgivning bättre. Hon har bevisat att med rätt inställning, tålamod och vilja går resan definitivt att göra från IKSU ungdom till elit, säger Sjöström.

Obesegrade IKSU går ikväll in i slutspelet med ett derby mot Dalen.

— Vi startade säsongen riktigt bra och sen tycker jag vi hade en tyngre period efter jul och nu har vi hittat tillbaka igen. Nu ser jag fram emot den bästa delen av säsongen, slutspelet, säger Aggestål.

TV: Se Aggeståls första landslagsmål


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar