Jönköpings IK

Terner matchhjälte i första kvartsfinalen: ”Det har absolut lossnat”

Två mål av Alexandra Terner när KAIS Mora avgjorde först i förlängning.

Efter segrar med 12-0 och 5-0 i ligaspelet valde KAIS Mora att möta Jönköping i kvartsfinal. I den första matchen blev det desto jämnare än säsongens överlägsna resultat för KAIS Mora byttes mot en ledning för Jönköping som höll sig till drygt tre minuter kvar av ordinarie tid. Då kvitterade Anna Wijk och efter drygt sju minuter i förlängningen vann hemmalaget efter Alexandra Terner avgjort.

— Jag kände väl att jag var ganska trött och varit inne ett tag så det blev att jag krampar väl ut det sista och får fart under fötterna. Jag lyckas komma förbi den första spelaren och sedan hänga upp den. Det var jättekul att den gick in och att få avgöra, säger Alexandra Terner.

En lättnad?

— Ja lite så, men framförallt kul att vi vann och att avgöra.

Terner som värvades till KAIS Mora från RIG Umeå inför säsongen har haft det lite tyngre med sitt målskytte under säsongen. Under ligaspelet gjorde hon fem mål varav två i den näst sista matchen. I första slutspelsmatchen slog hon till med två direkt varav ett var då det avgörande 5-4 målet i förlängning.

— Ja det har absolut lossnat. Det har tagit ett tag för mig att komma in i här i Mora och SSL. Men det är jättekul att nu känna att man orkar köra på och hinner med. Jag har fått mycket stöd från de andra spelarna och ledarna i laget.

Skönt att göra mål direkt? 

— Självkänslan har väl varit lite sådär och självförtroendet också. Det har varit jobbigt att komma in så det har varit kul att det blivit några mål nu på slutet. Skönt att göra mål direkt nu i ett slutspel också.

Vad säger du om matchen? 

— Jag tycker väl att vi inte riktigt kommer så nära och är passiva i försvaret. Men jag tycker ändå att vi hade en känsla med oss hela tiden att det här ska vi ta. Men Jönköping gör det bra och står emot bra. Vi har svårt att ta oss in central. Men känslan i laget var bra ändå även om vi inte riktigt presterade som vi brukar.

Att ha första segern klar och därmed ledning med 1-0 matcher tror Terner nu kan göra att laget kan komma upp bättre spelmässigt i vad som komma skall. Nästa match är på söndag.

— Ja men det känns som vi kan slappna av lite mer nu. Vi har ledning efter första matchen och vi kan spela lite mer lugnt med bollen i det komma skall och därmed spela lite bättre.

TV: Se målen från matchen här

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar